Andrea_Pirlo_Juventus

Juventus pregazio Romu i otišao na plus tri

 

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras u Torinu ekipu Rome sa 4:0, pa su nakon 33. kola italijanske Serije A na čelu tabele stekli tri boda prednosti nad aktuelnim šampionom Milanom. Možda odlučujući korak ka tituli Juventus je napravio odličnom igrom u prvom poluvremenu, kada je „zgromio“ Rimljane i stekao nedostižnu prednost. Posao mu je, doduše, olakšalo isključenje golmana gostiju Stekelenburga, koji je prestrogo zaradio crveni karton već u 26. minutu, kada je u kaznenom prostoru srušio Markizija.

Povezana vest:  Spartak pobedio Jagodinu

Prilikom izvođenja penala šut Pirla zaustavio je rezervni golman Kurći, ali je odbijenu loptu iskusni vezista crno-belih ipak ubacio u mrežu. Juventus je ostvario 19. prvenstvenu pobedu, šestu zaredom, i jedini je neporaženi tim u Seriji A ove sezone. Takođe ima i bolju gol-razliku od drugoplasiranog Milana, pa sve govori da mu se pet kola pre kraja šampionata „smeši“ titula.

Povezana vest:  Stanojević: Daleko od onoga što želim, ali sam zadovoljan

Roma je ostala na šestom mestu, ali i dalje ima realne šanse da se bori za plasman u Ligu Evrope, pa čak i da dostigne treću poziciju gradskog rivala Lacija.

Strelci su bili Vidal u 4. i 8, Pirlo u 29. i Markizio u 52. minutu.

Odigrano ranije danas: Milan – Bolonja 1:1, Chezena – Palermo 2:2, Fiorentina – Inter 0:0, Ðenova – Sijena 1:4, Lacio – Leće 1:1.

Povezana vest:  EURO 2012,Poštiga propušta polufinale zbog povrede butine

Odigrano u subotu: Katanija – Atalanta 2:0, Kjevo – Udineze 0:0, Napoli – Novara 2:0, Parma – Kaljari 3:0.

Tabela: Juventus 71 bod, Milan 68, Lacio 55, Udineze 52, Napoli 51, Roma 50, Inter 49, Katanija 46, itd.