tijanakrsmanovic

RITMIČKA GIMNASTIKA
Održan 19. “PALILULA KUP”
 
Danas, nedelju, 22. aprila, održan međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u organizaciji Gimnastičkog Društva “Palilula”. Učestvovale su najkvalitetnije ritmičarke kadetske, juniorske i seniorske kategorije.
Ritmičarke domaćina osvojile su 9 medalja. Srebrom i bronzama okitila se Palilulina seniorka i reprezentativka Srbije Tijana Krsmanović, dok je zlato i dve bronze izborila kadetkinja kluba „GD Palilula“ Ana Srećković. Srebro vijačom je osvojila Isidora Ivančević, a bronzu Katarina Đorđević.
Takođe, među gošćama je bila u učesnica predstojećih Olimpijskih igara u Lonodnu – Kristaleni Trikomiti sa Kipra, koja je zlatnim medaljama u višeboju i svim finalima dokazala primat i pokazala zašto će se naći među najboljim svetskim takmičarkama na OI.
Ovogodišnji turnir je bio poseban, jer je održan u godini kada Palilula, najstarije Gimnastičko društvo u Srbiji, slavi 60 godina postojanja, povodm čega je bila upriličena izložba priznanja i trofeja osvojenih u ovom periodu.
Turnir su otvorili počasna predsednica GSS Snežana Lakićević-Stojačić i predsednik Opštine Palilula Danilo Bašić, a predstavilo se i preko 200 devojčica škola ritmičke gimnstike Palilule u revijalnim vežbama.
-Čestitam trenireima, ritmičarkama i njihovim roditeljima 60. rođendan, jer ne može svako da se pohvali da tako dugo traje. Drago mi je što na jednom mestu vidim ovoliko mladih sportista. Opština Palilula će se i ubuduće truditi da podrži ovakve manifestacije, koje su značajne kako za sport, tako i za Beograd– izjavio je prisutnima predsednik Opštine Palilula Danilo Bašić
-Nije mala stvar kada neko napuni 60 godina posebno u današnje vreme. Čestitam vam svima rođendan i da ovo Gimnastičko društvo potraje bar još toliko. Sledeće godine će biti 20. jubilarni „Palilula kup“, a ni to nije mala stvar, posebno kada je ženski sport u pitanju. Nadam se da ćemo veću Rio De Žaneiru imati učesnicu na Olimpijskim igrama i iz ovog predivnog sporta – dodala je počasna predsednica GSS Snežana Lakićević-Stojačić
Organizaciju turnira pomogli su Opština Palilula i Sekretarijat za sport i omladinu, kao i sponzori Oriflame, Delta DMD, Komercijalna banka i ComTrade Group.
GD “Palilula” je najstariji srpski gimnastički kolektiv, osnovan 1952. i do pre desetak godina negovao je pored ritmičke i sportsku gimnastiku. Kroz naše društvo je prošlo oko 70.000 gimnastičarki, 57 reprezentativki, 81 učesnica svetskih i evropskih prvenstava, Balkanijada i Univerzijada, 3 učesnice Olimpijskih igara /Seul i Barselona/. Sada imamo pogon od oko 800 članica, od toga se njih 550 takmiči, a njih 46 su takmičarke vrhunske ritmičke gimnastike.
Član našeg društva je i Tijana Krsmanović, reprezentativka Srbije, koja je već par godina jedina predstavnica naše zemlje na svetskim i evropskim prvenstvima u seniorskoj kategoriji.

 

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Tajron Gordon i Čens Garner za novu eru Kelta