Miladinovic

ŠAH VESTI

Počinje prvenstvo Srbije za šahiste

 

Pojedinačno državno prvenstvo za šahiste počinje sutra u Vrnjačkoj Banji i trajaće do 5. maja uz učešće 14 takmičara. Za titulu prvaka Srbije nadmetaće se velemajstori Ivan Ivanišević, Robert Markuš, Nikola Sedlak, Branko Damljanović, Miloš Perunović, Dušan Popović i Igor Miladinović.

Učešće su potvrdili i velemajstori Dejan Pikula, Boban Bogosavljević, Danilo Milanović, Miroslav Marković i Boško Abramović, kao i intermajstori Aleksandar Inđić i Predrag Bodiroga. Neki od njih su pravo učešća stekli po plasmanu sa prošlogodišnjeg šampionata, neki po rejtingu na rang listi Svetske šahovske federacije (FIDE), neki na osnovu plasmana na kvalifikacionim turnirima, dok je Inđić to pravo stekao kao omladinski prvak Srbije.

Povezana vest:  KUGLANJE, U subotu deveti „Memorijal Đuro Štikovac"

Nagradni fond iznosi 395.000 dinara, pobedniku pripada 110.000 dinara, a svi učesnici imaju i takozvane ekstrahonorare – od 15.000 dinara za rejting do 2.500 bodova, do 50.000 din za rejting veći od 2.600 bodova.

Igra se 13 kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim) bez dana odmora, a titulu prvaka osvojenu prošle godine u Kragujevcu brani Ivan Ivanišević, trostruki šampion Srbije.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, FINALE BALKANSKOG GRAN PRIJA ZA 2009, Sedlak i Vučković u Plevenu