pep_gvardiola

Pike: Imam poverenja u Gvardiolu

 

Fudbaler Barselone Đerard Pike rekao je danas da ima potpuno poverenje u trenera tog kluba Pepa Gvardiolu i da prihvata njegove „razloge“ zbog kojih je izostavljen iz startne postave u derbi meču španske lige protiv Real madrida.

-Imam potpuno poverenje u Gvardiolu. Mi razgovaramo mnogo više nego što vi mislite. U petak mi je objasnio zašto neću biti u postavi protiv Reala i prihvatio sam njegove razloge – kazao je Pike.

Povezana vest:  Pandev kao Lazović: Od leta član Đenove

Odbrambeni fudbaler i reprezentativac Španije dodao je i da je spreman da „stavi ruku u vatru“ da će Gvardiola ostati na klupi katalonskog kluba iako mu u junu ističe ugovor koji još nije produžio.

-Mogu takođe da vam kažem da sam spreman da ‘stavim ruku u vatru’ da će Gvardiola biti sa nama i sledeće sezone – kazao je fudbaler.

Povezana vest:  Premijer Hrvatske: Dokažimo se kao odgovorni domaćini

Pike je istakao da je prihvatio odluku trenera kao profesionalac i da će isto postupiti kada je u pitanju sastav tima za revanš polufinala Lige šampiona protiv Čelsija u utorak.

-Potpuno sam miran po pitanju odluka koje trener donosi o postavi ekipe. Pep (Gvardiola) je taj koji odlučuje kojih će 11 igrača izaći na teren. Na nama ostalima je da se prihvatimo tu odluku kao profesionalci. Najvažnije je da Barselona pobedi i plasira se u finale – rekao je Pike.

Povezana vest:  Milan Jovanović: Moj ceo ugovor samo da Srbija ode na EURO

On nije nastupao u prvom meču u Londonu u sredu koji je njegov tim izgubio sa 0:1.