roben_i_bastian

LIGA ŠAMPIONA

Bajern Minhen drugi finalista Lige šampiona

 

Fudbaleri Bajerna igraće 19. maja na svom terenu u Minhenu u finalu Lige šampiona protiv Čelsija, pošto su večeras u Madridu posle penala pobedili Real. Real je posle 90 minuta imao prednost od 2:1, čime je nadoknadio poraz iz prvog polufinalnog meča ova dva tima, igranog 17. aprila u Minhenu, kada je Bajern pobedio sa 2:1.

Dvostruki strelac za Madriđane bio je Kristijano Ronaldo, u 6. Minute iz penala i u 14, dok je gol za Bajern dao Arjen Roben u 27, takođe iz penala. U produžecima nije bilo uzbuđenja, pa su se izvodili penali.

Prvi su šutirali igrači Bajerna, a precizan je bio David Alaba. Posle njega pogodio je Mario Gomez, pa je Iker Kasiljas odbranio šut Tonija Krosa i kapitena Filipa Lama. Za Real su prvi šutirali Kristijano Ronaldo i Kaka, na identičan način u donji levi ugao, ali je Manuel Nojer odbranio oba udarca. Posle njih pogodio je Ćabi Alonso, a onda Serhio Ramos šutirao visoko preko gola. Gol odluke sa bele tačke postigao je vezni igrač Bajerna Bastijan Švajnštajger.

Povezana vest:  Nikolić: Nisam u ratu sa sudijama

Mađarski sudija Viktor Kašai dosudio je penal za Real već u 6. minutu, kada je posle udarca Anhela di Marije lopta u ruku pogodila Davida Alabu. Ronaldo je šutirao u desnu stranu, a Manuel Nojer se bacio u levu.

Dva minuta kasnije Bajern je imao odličnu priliku da izjednači, ali je Arjen Roben sa tri metra šutirao preko gola. Ubrzo posle toga u šansi za goste našao se i Frank Riberi. On je natrčao na odbijenu loptu posle udarca Marija Gomeza, ali je njegov pokušaj izblokirao Sami Kedira.

Povezana vest:  Totenhem se seli na Olimpijski stadion!?

Real je na 2:0 povisio udarcem Kristijana Ronalda u donji levi ugao sa 16 metara. Portugalac se našao sam pred protivničkim golom posle dodavanja Mesuta Ezila, a sudija Kašai i njegov pomoćnik procenili su da nije bilo ofsajd pozicije.

Posle brojnih napada Bavarci su uspeli da postignu pogodak kada je mađarski sudija pokazao na belu tačku zbog faula Pepea nad Gomezom. Precizan sa 11 metara bio je Roben, iako je Iker Kasiljas uspeo da zakači loptu posle njegovog šuta u levu stranu.

U poslednjem trenutku prvog poluvremena Roben je šutirao iz slobodnog udarca sa 17 metara, ali je Kasiljas odlično intervenisao i spreči izjednačenje.

Povezana vest:  Fudbaleri Gane toplo dočekani na povratku u domovinu

Visok tempo igre nije opao ni u drugom poluvremenu, a najbolju priliku za gol propustio je Mario Gomez u 87. minutu. On se „spetljao“ u šesnaestercu Reala posle dodavanja Robena, pa su Kedira i Ramos uklizavanjem uspeli da ga izblokiraju.

Trener Bajerna Jup Hejkens prvu izmenu u večerašnjoj utakmici napravio je tek u 95. minutu, kada je Tomas Miler zamenio Riberija, dok je njegov kolega Žoze Morinjo u 75. minutu izveo Di Mariju, a ubacio Brazilca Kaku.

Bajern će u finalu igrati bez Holger Badštuber i Gustava, koji su danas dobili nove žute kartone i biće suspendovani.

U drugom polufinalu Čelsi i Barselona sinoć su u Španiji igrali nerešeno 2:2, ali je klub iz Londona prošao dalje zbog pobede na svom terenu sa 1:0.