boris_tadic

I Boris Tadić zamolio Platinija da ne kazni srpske klubove

 

Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić priključio se naporima da vodeći srpski fudbalski klubovi izbegnu suspenziju iz evropskih takmičenja zbog finansijskih poteškoća i u pismu predsedniku UEFA Mišelu Platiniju zamolio za razumevanje. U pismu koje je Tadić poslao Platiniju 30. aprila, od UEFA se traži razumevanje za finansijske teškoće Partizana i Crvene zvezde i da im se omogući da u narednom periodu izmire dugovanja, bez izbacivanja iz evropskih takmičenja.

-Isključivanjem FK Crvena zvezda ili FK Partizan iz takmičenja UEFA, ovi klubovi bi bili dovedeni u zaista nezavidnu situaciju i ne bi uspeli da se finansijski konsoliduju i da plate postojeće obaveze. Zato apelujem da umerenijom, uslovnom kaznom, pomognemo dalji razvoj srpskih klubova kako bi im omogućili da reše svoje finansijske obaveze – naveo je Tadić u pismu Platiniju.

Povezana vest:  Stanković: Važni bodovi sa teškog gostovanja

Slično pismo Platiniju poslao je i kandidat Socijalističke partije Srbije, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ali i nekoliko sportskih i funkcionera fudbalskog saveza.

Tadić je u svom pismu naveo da je srpska Vlada mnogo učinila za razvoj fudbala u Srbiji, da je investirala mnogo novca u razvoj tog sporta, ali i da je bila aktivna na zakonodavnom planu kako bi se suzbilo nasilje huligana na sportskim priredbama.

Povezana vest:  Borovnica podneo ostavku, skupština FSV ipak u petak?

-Usvojili smo posebnu strategiju za borbu protiv huliganizma u sportu tako da se više desetina najopasnijih vođa ekstremnih navijačkih grupa procesurira pred nadležnim sudovima – naveo je on.

Tadić je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da pomaže klubovima I nacionalnom savezu da reše probleme i da će nadzirati njihovo izvršavanje obaveza.

-Srbija će pokušati da u narednom periodu bude organizator većeg broja evropskih sportskih takmičenja. Vratićemo sport kao obavezni predmet u škole, ponovo uspostaviti školska takmičenja I finansirati besplatne škole za decu među kojima će biti najzastupljenije škole fudbala – naveo je Tadić.

Povezana vest:  Hulk: Ponovo su me vređali na rasnoj osnovi

Zbog zaostalih dugovanja prema igračima i funkcionerima Partizan je kažnjen sa 30.000 evra, a Zvezda sa 50.000, ali i obavezom da izmiri dug u sledećih 25 dana.