svecano_otvaranje_2012

Evropski kup u softbolu odigran u Zaječaru
Bronza kao zlato
 
Zaječar i Gamzigradska banja bili su domaćini Evropskog kupa za juniorke u softbolu. Igralo se u tri faze, Grupa A i Grupa B imale su po tri reprezentacije. Po prve dve plasirane iz grupa formirale su novu grupu i odigrale još po dva meča. Srbija je posle pobede nad Mađarskom, odigrala najlošiju utakmicu u poslednje tri godine i izgubivši od Grčke. U narednoj fazi devojke koje je predvodio selektor Stefanović, uz pomoć selektora seniorki Ješića, nadigrale su Bugarsku. Poveli smo 9:1, pa su u finišu igrale naše najmlađe, pa je rezulat bio 13:8. U narednom meču pale su i Rumunke 14:4. Ipak, Grčka je neočekivano zaigrala protiv Bugarske sa rezervistima, izgubivši meč. Naše su tako morale da se zadovolje borbom za treće mesto.
– Da smo igrali po normalnom sistemu takmičenja, posle prve faze igrali bi polufinale i pobedom nad Bugarskom ušli bi u finale. Ipak, posle odustajanja Italije, Grci su molili da se igra utakmica više, pa je napravljen sistem, sličan nekim rukometnim takmičenjima. Tako da smo turnir završili sa četiri pobede i samo jednim porazom. Za mene i članove Upravnog odbora ova medalja sija zlatnim sjajem. Zahvaljujemo se i čelnicima grada Zaječara, jer smo imali sjajnu ceremoniju otvaranja u centru grada – istakao je Predrag Stupar, član UO Softbol saveza Srbije i Komesar za bezbednost ovog takmičenja.
Inače, celokupni turnir finansiran je iz Budžeta Republike Srbije, preko Ministarstva omladine i sporta. Takmičenje su otvorili Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i Italijan Totoni Sana, potpredsednik ESF.
Medalje su predavali Dane Korica, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković, gen sek Sportskog saveza Zaječara Igor Božinović i predstavnici FK Timok Paunović i Šarenac.
Srbije je nastupila u sastavu: Jovana Ignjatović, Selena Tanasijević, Katarina Grujičić, Jelena Cvetković, Nevena Udovičić, Andrea Miletić, Tamara Đerić, Marija Savić, Jovana Jovanović, Katarina Mančić, Ivana Kuzmanović, Katarina Karić, Đurđina Stojković, Sandra Jovanović, Hristina Mančić.

 

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Upoznajte Angel Duchesses - prvi ženski tim američkog fudbala na Balkanu