puna meta strelaSTRELIČARSTVO

Obe titule za seniore na Otvorenom prvenstvu Beograda otišle u Pančevo, Romana Caran oborila državni rekord!

Obe titule za seniore na Otvorenom prvenstvu Beograda u disciplini FITA 900 u streličarstvu koje je u okviru svojih programskih aktivnisti organizovao Streličarski savez Beograda, otišle su u Pančevo. Kompaund stilom (lukovi sa točkićima)  pobedio je Borislav Krstić, olimpik stilom Predrag Bekić.

U konkurenciji dama kompaund stilom slavila je Romana Caran iz kluba NS2002. oborivši sa 816 krugova državni rekord, dok je najbolja olimpik stilom bila Marina Jovanović (BSK).

Povezana vest:  NHL,Prvi poraz Maple Leafsa, Crosby i Malkin rešili Ottawu

Junior Niša Luka Grozdanović sa 816 krugova olimpik stilom popravio je državni rekord, dok je drugi junior Luka Popović iz beogradskog Elit arčerija bio takođe blizu novog rekorda sa 814 krugova.

Instinktivnim stilom (goli luk) za juniorke Milica Marković iz zemunskog Pravog puta sa 680 krugova oborila je državni rekord. Drugo mesto pripalo je Mini Lukić sa 566, a treće Tini Mastilović (obe Pravi put) sa 548 krugova.

Povezana vest:  Mladi olimpijci otputovali za Singapur

Borislav Krstić je  kompaund stilom slavio sa 879 krugova ispred druga iz kluba  Danila Miokovića sa 873 i Slavoljuba Ilića iz beogradske Arene 1 sa 863 kruga. Romana Caran (NS 2002) je sa 816 i državnim rekordom bila najbolja seniorka ovim stilom, ispred Biljane Mitrović sa 744 i Vesne Matković (obe BSK) sa 736 krugova.

Olimpik stilom, Predrag Bekić (Pančevo) je, sa 799 krgova, pretekao Dragana Svilanovića iz Elit arčerija koji je imao 789 krugova i Dejana Forgoa (Pančevo) sa 771 krugom. Tri najbolje esniorke ovim stilom bile su Marina Jovanović 649, Marija Ljubinković (obe BSK) 647 i Marija Topović (Arena 1) 552 kruga.

Povezana vest:  Arunovićeva i Mikec ubedljivi na kraju Vojvodina kupa

Instinktivnim stilom kod seniora slavio je  Emil Karahasan (Pravi put) sa 693 kruga ispred Marka Milojevića (Pravi put) 669 i Nikole Kovačevića (Elit arčeri) sa 650 krugova.