nhl-sceneNHL

Prvi poraz Maple Leafsa, Crosby i Malkin rešili Ottawu

 

Hokjeaši Toronto Maple Leafsa doživeli su prvi poraz u novoj NHL sezoni. Bolji od njih bili su New York Islandersi 2:1 u Air Canada Centreu.

 

Nakon četiri uzastopne pobede Maple Leafse je prizemljio John Tavares golom u četvrtoj minuti produžetka. Bio mu je to drugi bod na utakmici budući je ranije asistirao Mattu Moulsonu.

Povezana vest:  NHL, Rekordna pobeda Kolumbusa, Boston kod Pitsburga eksplodirao u zadnjoj trećini

 

Jedini gol za Toronto delo je Phila Kessela s igračem više.

 

Tampa Bay pobedila je Dallas 5:4 u najefikasnijoj utakmici večeri u kojoj su se istaknuli Steven Stamkos s golom i dve asistencije, kao i Dominic Moore s dva gola. Dvadesetogodišnjem kanadskom centru Stamkosu postignuti je gol bio peti iz jednako toliko utakmica, a na svom kontu ima i četiri asistencije.

 

Dallasu je upisani poraz prvi ovosezonski nakon četiri uzastopne pobede.

Povezana vest:  XI KUP GRADA – TROFEJ BEOGRADA 2011 U BADMINTONU, TAKMIČENJE OBELEŽILA SJAJNA IGRA SRPSKIH BADMINTON

 

Pittsburgh Penguinsi pobedili su u svom Consol Energy Centeru Ottawa Senatorse 5:2 i tako došli do četvrte pobede u poslednjih pet utakmica. Po gol i asistenciju svaki upisali su Sidney Crosby i Jevgenij Malkin.

 

Chicago Blackhawksi, aktualni osvajači Stanley Cupa, pobedili su na domaćem ledu St. Louis Bluse 3:2 u produžetku uspevši preokrenuti 0:2 zaostatak s početka utakmice. Najzaslužniji za povratak prvaka je Marian Hossa koji je postigao dva gola u razmaku od samo dve i pol minute krajem poslednje trećine, da bi potom u produžetku pobednički gol postigao Patrick Sharp.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Gregor Šlirencauer pobednik ski skokova u Sočiju

 

St. Louisu je upisani poraz treći uzastopni.

 

NHL liga, ponedeljak:

 

Toronto – NY Islanders 1:2, produžetak

NY Rangers – Colorado 1:3

Pittsburgh – Ottawa 5:2

Tampa Bay – Dallas 5:4

Chicago – St. Louis 3:2, produžetak