ferplej vinca ministarka i igraci
Marković i Lazović: Protivnici samo na terenu 
 
Mladi srpski fudbaleri Lazar Marković i Darko Lazović danas su u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Vinči, na javnom času u okviru akcije „Fer- plej je pobeda“ pokazali učenicima da igrači Partizana i Crvene zvezde mogu da budu dobri drugovi.
-Velika čast mi je što sam deo ovog projekta. Darko igra u Crvenoj zvezdi i kada je derbi mi smo protivnici na terenu, ali privatno smo drugovi i nema mesta čarkama između nas. Fudbal nam predstavlja zadovoljstvo, a tek u kasnijem godinama postaje posao – rekao je Marković.
Lazović je istakao da mu je drago što je deo projekta i poručio da fudbaleri ne smeju da zaborave da je fer-plej važan, kako na terenu tako i van njega.
Ministarka sporta Alisa Marić podsetila je da je Vlada Srbije 2013. godinu proglasila za godinu tolerancije i fer-pleja i da će poznate ličnosti promovisati tu ideju i uputiti mlade na pravi sportski duh. 
-Sport nije mesto za agresivnost, jer i sami sportisti žele dobru atmosfere da bi dali maksimum. Lazović i Marković su započeli karijeru u istom klubu u Čačku, ali su otišli u dva različita kluba Partizan i Zvezdu. Oni gaje zajedničku ljubav prema sportu i uvek će biti drugovi i prijatelji. Samo je fer-plej pobeda – rekla je Marićeva.
Ona je naglasila da pravi navijači uživaju u sportu i čestitaju protivniku kada je bolji.
-Do sada su odigrana 143. večita derbija, ovi susreti su veoma važni, svi bodre svoje timove, doživljavaju to veoma emotivno i u takvoj atmosferi i sportisti igraju bolje. Neki kažu da su navijači 12. igrač na terenu, a pravi navijači uživaju u sportu i čestitaće pobedu rivalu, jer znaju da je novi derbi nova za prilika za trijumf – dodala je ministarka Marić.
Današnji javni čas bio je treći po redu, a prethodno su akciju „Fer-plej je pobeda“ podržali selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović i direktor nacionalnih selekcija Savo Milošević, kao i legendarni košarkaš Vlade Divac, odbojkaš Željko Tanasković i atletičar Dane Korica.
Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Šlierenzauer do 41. pobede karijere