hasanovicHasanoviću 20 sekundi nedostajalo da osvoji tri svetska boda u Galipolju

Esad Hasanović, srpski biciklista, reprezentativac Partizan Pauer muva završio je trku „Oko Galipolja“ u Turskoj na devetom mestu, prvi ispod crte za osvajanje olimpijskih bodova. Imao je 2,26 minuta slabije vreme od pobednika Turčina Redžepa Unalana, a osmoplasirani Turčin Mutlu, kome su pripala tri poena, imao je zaostatak od 2,06 minuta!

Povezana vest:  Der odličan, ostali slabi u trci ,,Oko Bugarske“

U poslednjoj etapi, oko Čankalea, od 90 kilometra najbolji plasman, šesto mesto,  od srpskih biciklista imao je Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca sa sekundom zaostatka u odnosu na pobednika Turčina Aksoja, koji je u sprintu četvorice biciklista slavio posle 2:12,18 časova vožnje. Drugi je bio Slovenac Hočevar, a treći Surutkovič (Azerbejdžan). Hasanović je etapu završio na 22. mestu sa pet sekundi zaostatka.

Povezana vest:  Nibali nadomak osvajanja Vuelte

Turčin Unalan pobedio je u prvom izdanju trke „Oko Galipolja“ (kategorija 2.2 za olimpijske bodove) u vremenu 8:47,46 časova. Slovenac Jarc na drugom mestu imao je šest sekundi slabije vreme, a Ukrajinac Dementijev na trećem 1,49 minuta. Hasanović na devetoj poziciji imao je 2,26 minuta zaostatka, dok je Stanković završio na 28. mestu sa 13,36 minuta slabijim vremenom. Odustali su Dragan Spasić i Miloš Stojanović.

Povezana vest:  Kasa 36. u petoj etapi trke „Oko Turske“

Srpski reprezentativac Marko Stanković drugim mestom u drugoj etapi osvojio je pet olimpijskih bodova. Reprezentaciju je vodio Miroljub Krstić, šef stručnog štaba niškog Železničara MBN.