trofej najbolja katarina kacarevic

SC LOKOMOTIVA BIO DOMAĆIN TROFEJA BEOGRADA

Nova promocija softbola

Balkanski šampionat u softbolu sjajno je organizovan. Odmah po završetku stranci su mogli da uživaju i u promociji najmlađih softbolašica. Na glavnom terenu SC Lokomotiva održan je Trofej Beograda, namenjen softbolašicama mlađih kategorija, finansijski potpomognut od strane Gradskog sekretarijata za sport Beograda.

-Kako smo ove godine dobili dosta manje sredstava, odlučili smo se da selektor kadetske reprezentacije Tamara Đerić okupi juniorke, kadetkinje i pionirke iz Beograda. Nismo imali sredstava da platimo dolazak stranim ekipama. Pozive smo poslali svim klubovima, sve je bilo besplatno. Organizovali smo i prevoz naših talentovanih devojčica iz Ripnja do terena. Igrao se triagonal i zaista je bilo sjajno videti talentovane devojčice. I softbol sudija iz Irske, Ofarel bio je oduševljen kako je sve izgledalo. Na kraju najbolja je bila bela ekipa, a najbolja igračica je Katarina Kačarević, rođena 2001. godine – istakao je predsednik Softbol saveza Beograda, Slobodan Đurić.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Raspisan konkurs za selektore

Ovo je još jedna od bezbroj aktivnosti koju sprovode čelni ljudi softbola u Srbiji i Beogradu. Glavni cilj je obezbediti mladima da besplatno treniraju i oprobaju se u softbol sportu. U planu su nove akcije, a u septembru će se krenuti sa promocijom softbola u naseljima Beograda, van centra grada.