robert_prosinecki_kup_derbi

Prosinečki: Derbi ne može da bude revijalna utakmica

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da predstojeći 142. “večiti” derbi sa Partizanom nikako ne može da ima revijalni karakter, bez obzira što su crno-beli već osvojili petu uzastopnu titulu prvaka.

-Idemo u Humsku da odigramo još jednu dobru utakmicu protiv večito rivala i pokušamo da pobedimo treći put uzastopno. Iako oni pričaju da ova utakmica nema značaj, derbi nikako ne može da bude meč sa revijalnim karakterom. Neka oni slave titulu, a nadam se da ćemo mi slaviti pobedu – rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare na Marakani.

Povezana vest:  Ronaldo doneo pobedu Realu protiv Hetafea

On je dodao da neće biti nikakvih kalkulacija ni u pristupu igri, ni u formaciji jer je derbi, bez obzira na okolnosti, najvažnija utakmica srpskog fudbala.

-Prići ćemo maksimalno ozbiljno. Nema šanse da čuvam neke igrače za kup zato što je prvenstvo gotovo. Na to nas obavezuju i tradicija i istorija, verujem da će na terenu oba tima želeti samo pobedu – poručio je Prosinečki.

Za razliku od prethodnih utakmica, trener crveno-belih nije mogao da izdiktira sastav za sutrašnju utakmicu.

Povezana vest:  Ćurčić: Pobeda nad Danskom vraća nas u trku za EP

-Imamo trening večeras, a pošto četvorica igrača imaju lakše povrede, moramo da vidimo kakva je situacija sa njima. Ono što je sigurno, Tosicć je odradio poslednji trening i trebalo bi da bude u timu – zaključio je Prosinečki.

Mladi Zvezdin prvotimac Luka Milivojević rekao je da očekuje veliku borbu kao i na prethodna dva derbija, ali da ukoliko crveno-beli uđu dobro u meč, onda pobeda ne bi smela da dođe u pitanje.

-Pokazalo se da najviše zavisi od našeg pristupa. Čak i protiv manjih ekipa, ukoliko ne uđemo dobro u meč, imamo problema. Uveren sam da imamo najbolji tim u ligi i nadam se da ćemo trećom uzastupnom pobedom protiv Partizana to i dokazati – kazao je on.

Povezana vest:  Fifa zapretila izbacivanjem igrača sa SP ako zaigraju Super ligu

Specijalni gosti na današnjoj konferenciji za novinare bili su Zvezdini pioniri (1999. godište), koji su pre nekoliko dana u Ðenovi osvojili međunarodni turnir.

Dečaci koje trenira Cvjetin Blagojević u finalu su savladali Sampdoriju boljim izvođenjem penala.  Utakmica 28. Superlige Partizan – Crvena zvezda igra se sutra od 19.30 na stadionu Humskoj.