bajern slavlje 2012

LIGA ŠAMPIONA

Bajern igra protiv Viktorije za plasman u osminu finala LŠ

Aktuelni evropski prvak Bajern iz Minhena igra sutra u Plzenju protiv Viktorije u fudbalskoj Ligi šampiona i pobedom bi mogao da osigura plasman u osminu finala tog takmičenja. Fudbaleri Viktorije i Bajerna iz Minhena igraju sutra od 20.45 u Plzenju utakmicu četvrtog kola Grupe D u Ligi šampiona. U prošlom kolu Bajern je na svom stadionu pobedio Viktoriju sa 5:0. 
Bajern je prvi na tabeli sa svih devet bodova, dok je Viktorija poslednja na tabeli i nije osvojila nijedan bod. Drugi je Mančester siti sa šest bodova, a tri manje ima CSKA iz Moskve. 
-U Plzenju nas zanima samo da osvojimo tri boda – rekao je kapitenž Bajerna Filip Lam. 
Bajern u utakmicu ulazi posle pobede protiv Hofenhajma od 2:1, a trener Pep Gvardiola najavio je da će isti tim izvesti na sutrašnjoj utakmici. Meč će propustiti Arjen Roben, koji je ostao u Minhenu i oporavlja se od povrede prepone, a u ekipi zbog povreda neće biti ni Holgera Badštubera, Klaudija Pizara i Tijaga Alkantre.

Povezana vest:  Uefa novčano kaznila Seltik zbog paravojne zastave

Predsednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige rekao je da njegova ekipa ne sme da potceni protivnika. 
-Prvi smo na tabeli, pobedom možemo da obezbedimo prvo mesto, nakon čega bismo se posvetili takmičenju u domaćem prvenstvu. Moramo dapoštujemo svakog protivnika i da ne budemo arogantni. Nadam se da će ekipa obaviti dobar posao, kao što je to bilo u prethodne tri utakmice u grupi – rekao je Rumenige.
Viktorija, koja drugi put igra u grupnoj fazi Lige šampiona, mora da pobedi kako bi zadržala šanse za osvajanje trećeg mesta, odnosno za plasman u Ligu Evropa. U drugoj utakmici Mančester siti od 20.45 na svom stadionu igra protiv CSKA iz Moskve. U prošloj utakmici Siti je u Moskvi pobedio sa 2:1. 
-Imamo šansu da se plasiramo u osminu finala, pogotovo posle pobede u Moskvi. Na početku sezone cilj je bio da se plasiramo u drugu fazu, pošto prošle sezone to nismo uspeli – rekao je fudbaler Sitija David Silva.
-Još nisam osvojio Ligu šampiona, nadam se da ću imati priliku to da uradim pre nego što se povučem – dodao je on. 

Povezana vest:  Sneg otkazao utakmicu Liverpula i Fulama