Howard Webb

Hauard Veb: Sudije bi već na Euru rado prihvatile tehnologiju na gol-liniji
 
Hauard Veb, najcenjeniji engleski sudija koji će deliti pravdu na utakmicama Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, kaže kako bi sudije već na Evropskom prvenstvu rado koristile usluge tehnologije na gol-liniji, kada bi ona bila uvedena.
-Trenutno još ne znamo hoće li tehnologija biti uvedena u fudbal, odluka još nije donesena. Bez obzira kakva bila ta odluka, moje kolege sudije i ja bismo rado i bez problema koristili pomoćni alat za poboljšanje našeg učinka. Na Euru ćemo imati dodatnog pomoćnika što je pozitivni pomak i radujem se saradnji s proverenim i iskusnim, ali i talentovanim sudijama koje će popraviti naš posao – poručio je Veb.
Italijan Pjerluiđi Kolina, nekada najbolji svetski sudija, a danas UEFA-in poverenik za suđenje, najavio je sudijski krem na Evropskom prvenstvu.
-Sudije koje su selektirane vrlo su iskusne, dolaze iz važnih domaćih takmičenja u kojima su navikli na vođenje vrlo važnih utakmica. Govorimo o sudijama koje imaju puno utakmica u nogama u UEFA-inim klupskim i reprezentativnim takmičenjima i puno iskustva. Spremi su se suočiti s bilo kakvom vrstom pritiska – tvrdi Kolina.

 

Povezana vest:  Ilić: Izaći ćemo jači, trofej u Kupu znači