trka_mira_22

Svi Srbi u glavnoj grupi na “Trci mira”
 
Svi srpski biciklisti završili su drugu etapu juniorske “Trke mira” u okolini Terezina u Češkoj u glavnoj grupi u vremenu pobednika Norvežanina Petera Šmida i selektor Saša Gajičić je bio  zadovoljan:
– Pre podne u vožnji na hronometar na 11,6 km, nije bilo najbolje, ali to je naša stara boljka, nemamo opremu ali se i ne trenira u klubovima ova disciplina. Borisavljević je bio 78. sa 1,39 minuta slabijim vremenom od pobednika Danca Mats Vurc Šmida. Aleksandar Mitić je bio 112, Luka Kotur 113, a Stefan Stefanović 115. Po podne u drumskoj trci 76, 6 km od Češke Lipe do Rudnice došla je na cilj veća grupa i svi naši biciklisti što je rezultat za poštovanje obzirom na jaku konkurenciju pošto je ovo trka omladinskog svetskog Kupa nacija.
U drumskoj etapi slavio je Peter Šmid (Norveška) od 79 km, sa sekundom zaostatka stigla je ogromna grupa u kojoj je u sprintu drugo mesto pripalo Enriko Salvadoru iz Italije a treće Timu Reskeu iz Nemačke. Borisavljević je bio 36, Stefanović 85, Kotur 94. i Mitić 99.
Vođstvo u generalnom plasmanu sačuvao Mats Vurc Šmid iz Danske  i ima prednost od 13 ispred zemljaka Ega i  14 sekundi  pred Francuzom Kovalskim.

 

Povezana vest:  Suspendovan muž Žani Longo