Diego_Simeone_Atletico_Madrid

Simeone: Ostvarili smo san, sutra je žurka u Madridu

 

Trener fudbalera madridskog Atletika Dijego Simeone rekao je da je večerašnji trijumf u Ligi Evrope ono o čemu su sanjale generacije navijača tog kluba i dodao da je sjajni Radamel Falkao najzaslužniji za uspeh.

-Presrećan sam zbog igrača, navijača, ali i zbog svih klinaca koji će sutra u škole doći u dresovima Atletika. To je ono što smo želeli da postignemo – rekao je Simeone novinarima posle pobede od 3:0 nad Atletikom iz Bilbaoa u finalu u Bukureštu.

Simeone je postao tek treći čovek koji je kao igrač i kao trener osvojio Ligu Evrope, nekadašnji Kup UEFA. Pored njega to je pošlo za rukom Italijanu Dinu Zofu i Holanđaninu Hubu Stivensu.

Povezana vest:  Zlatan Ibrahimović: Nokautiraću Gvardiolu kada ga vidim!

-Ekipa je sjajno odigrala ovo finale. Falkao je zaista bio fantastičan, postigao je dva fenomenalna pogotka. Ti golovi su trasirali naš put ka pobedi – istakao je argentinski stručnjak.

On je na klupu madridskog kluba došao sredinom sezone, umesto Gregorija Manzana.

-Sada je pravi trenutak da se setimo svih onih koji vole ovaj klub i navijaju za njega. Drago mi je što smo im doneli veliku radost. Sutra nas čeka velika žurka, jedva čekam da se vratimo u Madrid – dodao je Simeone.

Tokom cele sezone Kolumbijac Falkao pružao je sjajne partije u Ligi Evrope.

Povezana vest:  Partizan stigao u Skoplje bez velikih mera obezbeđenja

-Kada sam dolazio u Atletiko rekao sam da želim da osvajam titule i evo, to se desilo. Posvećujem ove golove i pobedu Bogu i mojoj porodici. Hvala Bogu što mi je podario talenat. Večeras je moja levica odlučila, a desna noga je dosta pomogla – bile su prve Falkaove reči posle sjajne partije u finalu Lige Evrope.

Njemu je ovo druga sezona zaredom da se okitio titulom najboljeg strelca Lige Evrope. Tačku na pobedu stavio je brazilski internacionalac Dijego u 85. minutu.

-Bila je ovo teška i prilično interesantna utakmica. Odigrali smo skoro bez greške. Izgledalo je lako na kraju, ali rival nam je bio fantastičan tim Atletika iz Bilbaoa – istakao je Dijego.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati i tabela 31. kola Serije A

Igrač sredine terena poraženog tima iz Bilbaoa Ander Herera rekao je da je ekipi teško pao poraz, ali da će veoma brzo morati da ga zaboravi i krene dalje.

-U ovom trenutku ne znam šta bih mogao da kažem, svi smo mnogo razočarani zbog poraza. Ipak, već sutra kada se probudimo bićemo ponosni na sve što smo uradili ove sezone u Ligi Evrope. Nismo uspeli da stvorimo prave prilike za gol, ali smo ostali verni svom stilu igre – zaključio je Herera.