grant_142_derbi (1)

Grant: Novinari nemaju šta da pišu, pa me sele u Englesku

 

Trener fudbalera Partizana Avram Grant rekao je danas da mu se ne sviđa što ga mediji dovode u vezu sa engleskim klubovima Boltonom i Blekburnom i dodao da ne razmišlja o otkazu, jer je doveden da promeni mentalitet igrača Partizana.

-Ne sviđa mi se što me spominju u kontekstu preuzimanja Boltona i Blekburna. Ipak, tako je to kad se završi sezona, krenu spekulacije, jer novinari nemaju šta drugo da pišu. Nisam nikad odgovarao na takve stvari, pa neću ni sad – rekao je Grant na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

On je istakao da uprkos pisanjima srpskih i engleskih medija mladi napadač Lazar Marković nije prodat Čelsiju.

Povezana vest:  Vesthem odneo bodove iz Njukasla

-Koliko ja znam Lazar je igrač Partizana i ostaje u klubu. Nisam upućen u sve detalje tih medijskih priča o transferima, jer je moj zadatak da vodim ekipu, a menadžement brine o novcu – naveo je Grant.

Upitan da li bi kao iskusan terner savetovao Markoviću da napusti srpski fudbal Grant je rekao.

-On mora da ostane i da se ovde razvija zajedno sa Partizanom. Sada je prvi put imao priliku da vidi kako je to nositi se sa pritiskom, novac nije najvažniji i doći će ako bude dobro radio – rekao je Grant.

Izraelski stručnjak istakao je da ima veoma dobre odnose sa predsednikom Draganom Ðurićem i upravom kluba i naveo da sa njima direktno razmenjuje mišljenje, a ne preko medija.

Povezana vest:  Partizan pobedom otvorio prolećni deo Superlige

-Predsednik ima viziju Partizanove budućnosti u Evropi i zajedno smo na tom poslu. Dugo sam u fudbalu, znam da kada izgubite utakmicu, pa makar to bilo i golom u 93. minutu glavnu odgovornost snosi trener. Ipak, treba staviti stvari u pravu proporciju. Partizan je pet godina zaredom šampion, pogledajte u Engleskoj, Junajted je izgubio dva puta od Sitija, pa niko ne umanjuje njegove uspehe – primetio je Grant.

Grant je kazao i da su mu prethodnih dana ljudi iz kluba prevodili pisanje štampe, koja se bavila imenima njegovih potencijalnih naslednika.

Povezana vest:  Spisak putnika za Švajcarsku

-Doveden sam ovde da bih promenio mentaliitet igrača, ne zaboravite da dolazim iz Izraela, zemlje koja je vrlo slična Srbiji. Prethodnih godina sam bio u Engleskoj i hoću da probam da primenim to iskustvo ovde i izmenim ono što je loše. Svi znate da to nije moguće uraditi preko noći.

Kada je u pitanju gostovanje Radničkom iz Kragujevca Grant je rekao da će šansu dobiti igrači, koji su do sada imali manju minutažu.

-Tražiću od igrača da uživaju na terenu i igraju na pobedu – poručio je Grant.

Utakmica 29. kola Superlige između Radničkog i Partizana igra se sutra od 17 sati na stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu.