mano_menezes_selektor_brazil_kzn

Menezes izostavio Ronaldinja sa spiska

 

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Mano Menezes izostavio je Ronaldinja sa spiska igrača za prijateljske utakmice uoči Olimpijskih igara u Londonu, što praktično znači da proslavljeni as neće biti u konkurenciji za učešće na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Dvostruki osvajač priznanja za svetskog fudbalera godine u izboru FIFA do sada je redovno pozivan, ali je izgubio mesto posle loših igara u svom klubu Flamengu. Menezes je među 23 kandidata uvrstio Nejmara, Alešandra Pata, Oskara i Paula Enrikea Gansa, koji će predvoditi tim na prijateljskim susretima protiv Danske 26. maja, SAD 30. maja, Meksika 3. juna i Argentine 9. juna.

Povezana vest:  Manćini će oduzeti Tevesu kapitensku traku

Igrači sa danas objavljenog spiska trebalo bi da predstavljaju jezgro brazilskog tima koji će u Londonu pokušati da osvoji prvu zlatnu olimpijsku medalju i jedinu titulu koja nedostaje petostrukim šampionima sveta.

Samo šestorica sa Menezesovog spiska stariji su od 23 godine – Dejvid Luiz, Tijago Silva, Džeferson, Danijel Alveš, Marselo i Hulk. Na olimpijskom turniru učestvuju selekcije igrača do 23 godine, s tim da svaka ekipa može da koristi i trojicu starijeg uzrasta.

Povezana vest:  Grizman: Napustiću Atletiko u slučaju odlaska trenera