Roberto_Mancini_Training_Press

Manćini: Nikada nisam doživeo ovakvu završnicu
 
Trener Mančester sitija Roberto Manćini rekao je da nikada nije video ovakvu završnicu fudbalskog meča, ali da je njegov tim zaslužio da pobedi.
-Nikad nisam video ovakvo finale. Nismo zaslužili da izgubimo, imali smo mnogo šansi, i zaslužili smo da pobedimo u utakmici i osvojimo titulu. Fantastično je što smo osvojili titulu i drago mi je i zbog kluba i zbog navijača – rekao je Manćini.
Siti je pobedio Kvins Park Rendžers sa 3:2, a dva gola je postigao u sudijskoj nadoknadi vremena. Plavi tim iz Mančestera morao je da pobedi da bi osvojio titulu i to je učinio zbog bolje gol razlike u odnosu na gradskog rivala Junajted.
-Ovo je bila luda sezona i lud poslednji minut – rekao je Manćini.
Kapiten Sitija Vensan Kompani rekao je da ga nije napuštala vera da će pobediti.
-Ni u jednom trenutku nisam prestao da verujem. Kada je Edin (Džeko) postigao taj gol (za izjednačenje), setio sam se mnogih drugih momenata u sezoni u kojima smo ovo radili. Nije bilo razloga da se ne veruje. Ne znam šta se desilo na kraju, bila je ogromna gužva – rekao je Kompani.
Siti je osvojio titulu posle više od milijardu dolara ulaganja Šeika Mansura iz Abu Dabija, koji je preuzeo klub od nekadašnjeg Tajlandskog premijera Taksina Sinavatre u septembru 2008. godine.
-Bilo je zaista važno da počnemo da osvajamo titule. Mančester siti sada ima svetlu budućnost – rekao je Manćini.
Junajted je u gostima pobedio Sanderlend sa 1:0, a kada se taj meč završio, Siti je gubio 2:1. „Crveni đavoli“ su se spremali za slavlje, ali su onda stigle vesti iz Mančestera.
-Surovo je ovako izgubiti titulu. Iskusio sam mnogo uspona i padova tokom 25 godina koliko sam ovde. Najviše je lepih trenutaka, tri puta smo osvajali titulu u poslednjem kolu, a i danas smo za malo uspeli u tome – rekao je Ferguson.
Ser Aleks nije zaboravio da čestita gradskom rivalu titulu.
-Hteo bih da u ime Mančester junajteda čestitam našim komšijama na fantastičnom uspehu, osvajanju Premijer lige – rekao je Ferguson.

 

Povezana vest:  Real i Barsa u trci za Karlos Fiero, novim Ćićaritom