joakim_lev

Lev: Poraz Bajerna uticao bi loše na reprezentaciju

 

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je danas bi poraz minhenskog Bajerna u finalu Lige šampiona loše uticao na samopouzdanje „pancera“ uoči prvenstva Evrope.

-Ako im se, posle poraza u finalu Kupa Nemačke, ponovo desi da izgube i to kod kuće, razočarenje će biti veliko. Igračima Bajerna u toj situaciji biće potrebno nekoliko dodatnih dana odmora – rekao je Lev nemačkim medijima.

Povezana vest:  Mesijeva fondacija primila novac od sumnjive utakmice

Finale Lige šampiona Bajern – Čelsi igra se 19. maja u Minhenu, a na spisku igrača za EP nalaze se osmorica članova bavarskog tima.

-Nakon poraza u važnim utakmicama igračima je potrebno vreme da opet pronađu motiv. EP je izuzetno veliko takmičenje i verujem da bi poraz Bajerna čak loše uticao na ceo tim – objasnio je Lev.

Povezana vest:  Vilmots: Zasluženo smo prošli; Hauard: Nismo mogli više

Bavarci su prošlog vikenda u finalu Kupa Nemačke ubedljivo izgubili sa 5:2.

-Osvajanje LŠ bio bi istorijski uspeh za klub. U slučaju trijumfa, igrači Bajerna će doći srećni, motivisani i u pobedničkom ritmu – kazao je Lev.

Poslednji put Nemačka je bila šampion Evrope pre 16 godina. Na šampionatu u Poljskoj i Ukrajini, Nemačka će igrati u B grupi sa Portugalom, Danskom i Holandijom.

Povezana vest:  Ejbaru treća uzastopna pobeda, bori se za Evropu