ROBERT_PROSINECKI_FINALE_KUPA

FINALE KUPA SRBIJE

Prosinečki: Hvala igračima na trofeju, sledeća je titula

 

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je večeras da je veoma srećan zbog osvajanja prvog trofeja u trenerskoj karijeri i najavio da je uveren da će sledeće sezone osvojiti titulu prvaka.

-Moram da budem srećan i zadovoljan, jer smo osvajanjem Kupa ostvarili cilj koji smo zacrtali na početku prolećnog dela sezone. Nije bilo lako dobiti utakmicu koja je “unapred dobijena“, ali su moji igrači pravim pristupom izborili trijumf i poklonili mi prvi trofej u trenerskoj karijeri – izjavio je Prosinečki posle finalnog meča Kupa Srbije.

Crveno-beli su večeras u Kruševcu savladali čačanski Borac sa 2:0, a golove su dali Evandro i Borha.

Povezana vest:  Dušan Đorđević: Prezadovoljan pobedom i načinom na koji je ekipa reagovala

-Nadam se da je ovo samo početak nove Zvezdine ere. Za sledeću sezonu imamo velike ambicije i siguran sam da ćemo uspeti da osvojimo titulu, jer to Zvezda zaslužuje. I ne samo to, želja nam je da sačuvamo i trofej u Kupu – rekao je on,

Prosinečki je istakao da je finalni meč sa Borcem bio pravi spektakl, da su navijači dali dodatni motiv igračima i konstatovao da je rezultat mogao da bude i drugačiji.

-Prvo poluvreme bilo je izjednačeno, ali je Borac imao dve sjajne šanse i rezultat je mogao da bude drugačiji nego 1:0. U drugom smo dominirali, Borac više nije mogao da nam se suprotstavi i zasluženo smo pobedili. Čestitam igračima, ne samo na Kupu, nego na sjajno odrađenom poslu u drugom delu sezone – kazao je Prosinečki, uz konstataciju da su nedavne tri vezane pobede nad Partizanom značajno podigle samopouzdanje kod igrača.

Povezana vest:  Počela prodaja ulaznica za meč Srbija - Španija

On je dodao i da se nada kako će se osvajanje prvog trofeja pozitivno odraziti na ekipu. Trener Borca Slavko Vojičić čestitao je Crvenoj zvezdi i Prosinečkom, ali je naveo kako njegov tim nije imao sreće.

-Nije nam se dalo. Prvo prečka, zatim velika šansa kada se Radivojević okliznuo i Zvezda je u finišu prvog poluvremena znala to da kazni – naveo je on.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA - FRANCUSKA 1938, Italijani u crnim dresovima i politička odsustva

Vojičić je kazao da je predosetio vodeći gol Crvene zvezde.

-U jednom trenutku pomislio sam da ćemo zbog nepisanog fudbalskog pravila biti kažnjeni za promašaje. Kada je golman Milojević bespotrebno izbacio loptu u korner, kroz glavu mi je prošlo da u tom trenutku može da usledi kazna. Baš to nam se desilo. Posle je bilo teško igrati i slažem se sa kolegom da je Zvezda u nastavku bila mnogo bolji rival. Zvezdi želim još trofeja sledeće sezone, a nama povratak u Superligu – zaključio je Vojičić.