uefa_liga_sampiona_pehar

FINALE LIGE ŠAMPIONA
Čelsi i Bajern sa dodatnim motivima u finalu Lige šampiona
 
Finalisti Lige šampiona biće dodatno motivisani da sutra osvoje najcenjeniji trofej u klupskom fudbalu, ali iz različitih razloga.
Bajern Minhen igraće kod kuće, pred svojim navijačima i važi za favorita, dok je Čelsiju pobeda jedini način da sledeće sezone igra u Ligi šampiona.
Timu iz Londona trijumf dodatno znači jer će zarada znatno olakšati poslovanje sledeće sezone kada počne da važi pravilo o finansijskom fer-pleju. Čelsi je sezonu završio kao šesti u Premijer ligi.
Londonske „plave“ vodi privremeni trener Roberto di Mateo, ali ni sutrašnji trijumf mu neće garantovati posao.
On je, međutim, rekao da ne razmišlja ni o čemu osim o sutrašnjem finalu.
-Veoma sam opušten. Imam veliku želju da napravim nešto sa Čelsijem, a posle toga šta bude – biće – rekao je Di Mateo engleskim medijima.
Odbrambeni fudbaler londonskog tima Geri Kejhil takođe ističe da svi u klubu moraju da budu koncentrisani na duel s Bajernom.-Ovo je utakmica od ogromnog značaja, svi znaju koliko je velika, ali ne smemo sebi da dozvolimo da razmišljamo o bilo čemu osim o fudbalu –  kazao je Kejhil.
Bajern je osigurao plasman u Ligu šampiona iduće sezone preko Bundeslige, u kojoj je bio drugi, ali osvajanje elitnog evropskog takmičenja veoma mu je važno, pošto je to jedini trofej koji klub može da osvoji ove sezone.
Trener Bavaraca Jup Hejnkes ocenio je da Bajern ima „fantastičnu“ priliku da osvoji trofej Lige šampiona posle 11 godina.
-Mnogi klubovi velike tradicije moraju dugo da čekaju da bi ponovo osvojili ovaj trofej, a nama se sada ukazala šansa. S obzirom da igramo na našem stadionu, to je fantastična prilika – kazao je Hejnkes.
Kapiten Bajerna Filip Lam istakao je da su igrači plasmanom u finale već ispunili san.
-Svi se radujemo utakmici sa Čelsijem. Sanjali smo da uđemo u finale i eto nas sada tu. Još, međutim, nismo završili sav posao. Biće teško, ali želimo trofej – dodao je Lam.
Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović neće moći da igra za Čelsi, pošto je suspendovan zbog žutih kartona.
Titulu šampiona Evrope prošle sezone osvojila je Barselona, koja je ove godine u polufinalu poražena upravo od Čelsija.
Bajern je u prethodnoj rundi bio uspešniji od Real Madrida.

 

Povezana vest:  Nikolić: Glad za pobedama mora da traje do kraja prvenstva