Bayern-Munich-vs-Chelsea-Final-2012

FINALE LIGE ŠAMPIONA
Sve je spremno za spektakl u Minhenu
 
Fudbaleri nemačkog Bajerna i engleskog Čelsija večeras će odlučiti o tituli šampiona Evrope, a atmosfera u Minhenu se polako „zagreva“ i sve je spremno za veliki spektakl.
Bajern je domaćin i gradom dominiraju crveno-bele boje najtrofejnijeg nemačkog kluba, koji će imati šansu da prvi put na svom terenu doće do pehara sa „velikim ušima“.
Za razliku od Bajerna, koji je do sada četiri puta bio šampion Evrope, Čelsiju bi večerašnji trijumf doneo prvi trofej u elitnom takmičenju.
Da se „plavci“ u Minhenu ne bi osećali potpuno kao gosti potrudili su se njihovi verni navijači. Prema nekim najavama iz Engleske, u Minhenu bi trebalo da bude čak 40.000 navijača Čelsija.
Naravno, jedan dobar deo njih već je stigao i uživa u čarima bavarskog piva i kuhinje, ali su put Nemačke krenuli i oni koji nemaju karte za utakmicu godine.
Cene ulaznica u regularnoj prodaji išle su od 70 do 370 evra, a neki od „tapkaroša“ na crnom tržištu čak su tražili i par hiljada evra za kartu.
Navijači londonskog kluba prepoznatljivi su i po velikom broju engleskih zastava na kojima su ispisana imena gradova iz kojih dolaze. Ovakve zastave danas su postale dekor u velikom broju kafića i restorana u centru Minhena.
Na gradskim trgovima u Minhenu mogu se kupiti suveniri oba tima. Cene šalova i majica kreću se od 15 do 20 evra, a za one kojima je to skupo mogu da „pazare“ priveske koji koštaju do 10 evra.
Navijači koji ne uđu na stadion utakmicu će moći da posmatraju na nekoliko video-bimova raspoređenih na više različitih punktova u gradu.
Kao i uvek u sličnim situacijama, u pripravnosti će biti i lokalna policija, pogotovo ako se ima u vidu „reputacija“ koju imaju navijači engleskih klubova.
Finalna utakmica Lige šampiona igra se od 20.45 na Alijanc areni.

 

Povezana vest:  Deportivo ispao iz Primere