nba_novi_logo

NBA VESTI, PLEJ OF
Lejkersi smanjili na 2:1, Filadelfija izjednačila
 
U trećoj utakmici polufinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Lejkersi su jutros u Los Anđelesu savladali Oklahomu sa 99:96 i smanjili vođstvo suparnika na 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Filadelfija je, pak, izjednačila na 2:2 u polufinalnoj seriji Istoka pošto je jutros na svom terenu pobedila Boston sa 92:83.
U prepunom Stejpls centru „jezeraše“ je do prve pobede u polufinalnoj seriji predvodio Kobi Brajant. Istina, polovinu od svojih 36 koševa Brajant je ubacio iz slobodnih bacanja pogodivši svih 18. Sjajno košgetersko izdanje u ovom meču prvi as Lejkersa oplemenio je sa sedam skokova i šest asistencija.
Uz Brajanta veoma bitnu ulogu u pobedi Lejkersa imali su centri Endrju Bajnam i Španac Pau Gasol. Prvi je, uz 15 poena imao 11 skokova i tri „rampe“, dok je Gasol utakmicu završio sa 12 koševa, 11 uhvaćenih lopti i šest asistencija.
U poraženom Oklahomi istakli su se Kevin Ðurent sa 31, Rasel Vestbruk 21 i Džejms Harden, takođe sa 21 poenom.
Boston je propustio veliku priliku da napravi još jedan brejk u Filadelfiji pošto je u trećoj četvrtini imao prednost od 18 poena . Kako se utakmica bližila kraju ta prednost se topila a najzaslužniji za pobedu domaćina i izjednačenje u seriji bio je Andre Iguodala sa 16 koševa, sedam skokova i četiri asistencije.
Pored Iguodale istakao se i Ivan Tarner sa 16 poena i devet skokova, dok je najbolji među „Keltima“ bio Pol Pirs sa 24 koša, uz šest skokova.

 

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA, Pešić: Dobra odbrana i navijači vode Zvezdu u polufinale