Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da ne bi trebalo da se pravi euforija i da je ekipi potrebna iskrena podrška u ključnim borbama u Evroligi i Jadranskoj ligi.

„Pred nama je izuzetno važan period, sa utakmicama u regionalnoj ligi na prvom mestu. To takmičenje smo označili kao naš najveći prioritet. Takmičenje u Evroligi predstavlja nadogradnju, ali bez bilo kakvog opterećenja. Dobro smo za sada odradili ovaj deo posla, a sada slede najvažniji mečevi. Zato apelujem na naše navijače da nam pruže podršku na predstojećim utakmicama Evrolige, a naročito na polufinalnim utakmicama Jadranske lige“, rekao je Čović za klupski sajt.

Povezana vest:  Adel ne želi na turneje

Zvezda pet kola pre kraja Evrolige ima velike šanse da se plasira u četvrtfinale tog takmičenja, dok joj u Jadranskoj ligi sledi borba u plej-ofu.

Čović je podsetio koliko je Zvezdi bilo teško protiv Cedevite prošle sezone u prvoj polufinalnoj utakmici regionalnog takmičenja, zbog čega je naveo da je važna podrška.

Prvi čovek crveno-belih je rekao da „delimično može da razume“ zašto je napravljena euforija oko nastupa u Evroligi, ali je zamolio da je izostave svi oni „koji žele dobro klubu“.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan pobedio Kahu u neizvesnoj završnici

„Neće nam doneti ništa dobro. Prevelika su očekivanja, a budžet i okviri u kojima radimo su premali. Zato molim sve da nam pružaju bezrezervnu podršku, da budu uz tim sada kada je važno, i da priče o eventualnim pozicijama, nekakvim protivnicima, plej ofu, i čak fajnal foru Evrolige ostave po strani“, kazao je Čović.

On je rekao da je Zvezda „po ko zna koji put pokazala“ da zna šta radi i da je potrebna „iskrena podrška u svakom smilu“.

Povezana vest:  NBA Kobi Brajant: Gotovo 100 posto ću završiti karijeru u Lejkersima

Po njegovim rečima, strategija je da se ide korak po korak ka cilju i to „polako, realnom brzinom“, jer „sve što je prebrzo i euforično, na kraju ispadne kuso i loše“.

Zvezda je u petak doživela težak poraz od Reala u Madridu, dok će se u ponedeljak sastati sa Budućnosti u poslednjem kolu ligaškog dela regionalnog takmičenja. Već u četvrtak će imati duel sa Milanom u Evroligi. ;