celzi_slavlje_ls

FINALE LIGE ŠAMPIONA

Lampard: Drogba nas je izvukao, on je naš junak

 

Fudbaler Čelsija Frenk Lampard izjavio je večeras da je Didije Drogba najzaslužniji što je londonski klub postao prvak Evrope. Čelsi je u finalu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 4:3 (1:1) trijumfovao nad domaćim Bajernom.

-Ne mogu da verujem šta smo uradili. Imali smo tešku sezonu, ali pokazali smo odlučnost i timski duh. Didije Drogba nas je izvukao, on je naš glavni igrač i junak. Bez njega ne bi mogli da stignemo dovde, dao je golove u velikim utakmicama – rekao je Lampard posle finala.

Povezana vest:  Murinjo želi da bude kao Ferguson

On je dodao da su igrači Čelsija dugo maštali da stignu do trofeja Lige šampiona. Strelac pobedonosnog gola u penal seriji Didije Drogba rekao je da se oseća fantastično, jer se njegov klub konačno popeo na krov Evrope.

-Ovu ekipu krasi sjajan duh. U Čelsiju sam osam godina i naši igrači su naučeni da nikada ne odustaju i uvek igraju do kraja. Verovali smo u trijumf čak i da je Roben postigao gol u produžetku. Mata mi je prišao i rekao da možemo da se vratimo – rekao je Drogba.

Povezana vest:  KVALIFIJKACIJE ZA EP 2016, Laković: Uefa je insistirala da se utakmica nastavi

Sreću nakon pobede i prve titule Lige šampiona u istoriji kluba nije mogao da sakrije ni Ešli Kol.

-Trebalo je da izgubimo s ozbirom koliko je Bajern imao prilika za gol. Nismo se predavali ni kada smo izgubili protiv Napolija u Italiji. Znali smo da imamo dobre šanse u penal lutriji, jer je na golu Petr Čeh – rekao je Kol.

Povezana vest:  Advokat se predomislio i ostaje u Sanderlendu