srbijaa_finale

Poraz srpskih odbojkašica od Tajlanđanki

Srbija – Tajland 0:3

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu turnira Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012 pošto je jutros u Tokiju, za svega 67 minuta igre, izgubila od Tajlanda sa 3:0 (25:19, 25:17, 25:20). Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred oko hiljadu gledalaca, a sudili su Mohamed Badr Lazreug iz Alžira i Poljak Vojćeh Marošek.

SRBIJA: Brakočević (5), Mihajlović, Živković, Krsmanović (3), Malešević (2), Vesović (3), Ognjenović (7), Veljković (5), Rašić (9), Chebić, Starović (6) i Blagojević.

Povezana vest:  KADETKINJE – HALKBANK BALKANSKO PRVENSTVO 2012, Četvrto srebro za Srbiju

TAJLAND: Bukaev, Panoj, Tinkaov (12), Sitirak (19), Apinjapong (11), Hjapa (6), Čaisri, Tomkom (2), Kantong (11), gedpard, Kongjot i Keavbundit.

Neočekivan, ali potpuno zaslužen, poraz od Tajlanda umnogome je poremetio planove najboljih srpskih odbojkašica na turniru u Tokiju. Niko, naravno, sa sigurnošću nije mogao da tvrdi da će izabranice Zorana Terzića sa lakoćom savladati i drugu prepreku na putu ka olimpijskoj vizi, ali još manje da će doživeti pravi debakl protiv Tajlanđanki.

Povezana vest:  PIONIRI – BALKANSKO PRVENSTVO 2013., Pioniri Srbije ostvarili drugu maksimalnu pobedu u Kazanluku

Činjenica da je ceo meč trajao samo 67 minuta, i da ni u jednom setu nije bilo rezultatske neizvesnosti, najbolje ilustruje nemoć reprezentacije Srbije u ovom duelu. S druge strane, Tajlanđanke su ušle izuzetno motivisano u meč. Za njih nije bilo izgubljene lopte, blok je funkcionisao besprekorno, a raznovrsna igra u napadu donela im je ubedljiv trijumf.

Povezana vest:  Partizan poveo protiv Zvezde sa 2:0 u polufinalu plej-ofa

Sreća što je na turniru u Tokiju sutra slobodan dan. Stručni štab i igračice na miru će moći da izanaliziraju brojne greške i da u utakmicu sa Južnom Korejom uđu znatno spremnije nego što je to jutros bio slučaj. Utakmica Srbija – Južna Koreja igra se u utorak 22 maja od 09,00 h po našem vremenu.