palma_sa_igracima

Marković: Ispunio sam obećanje o ulasku Jagodine u Evropu

 

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković rekao je danas da je plasmanom fudbalskog kluba Jagodina u kvalifikacije za Ligu Evropa ispunjeno njegovo obećanje.

-U sportu je veoma teško to reći pre početka sezone jer u našoj ligi može svako svakog da pobedi. Bilo je teško, trebalo je podneti poraze i ne uobraziti se zbog pobeda. Prvih sedam kola smo imali loš rezultat, ali smo rešili da idemo do kraja – rekao je Marković na prijemu za fudbalere i rukovodstvo kluba u Skupštini grada Jagodine.

Marković je kazao da je 2005. godine rešio sa svojim saradnicima da Jagodina postane sportski centar.

-Moja sportska teza je – važno je učestvovati i pobediti. Moja iželja mojih saradnika se ispunila. Ovu sezonu smo završili na  četvrtom mestu i Jagodina ide u Evropu – kazao je Marković.

Povezana vest:  Film o FIFA koštao 24 miliona evra, zaradio 160.000

On je istakao da je važno da Jagodina bude na listi velikih svetskih fudbalskih klubova. Kada su u pitanju finansije, Marković je rekao da je FK Jagodina jedini klub koga kompletno finansira grad.

-Obezbedili smo sponzore i donatore što nije lako u konkurenciji klubova sa tradicijom. Sve što je grad potrošio na FK Jagodina nije bilo uzaludno jer smo postigli visoki rezultat – rekao je Marković.

Marković je dodao da će se sva dugovanja prema igračima isplatiti do početka takmičarske sezone.

On je istakao i da se svi ostali sportovi u gradu finansiraju iz budžeta grada, kao i da Jagodina u prvoj ligi ima i ženski rukomet, kao i žensku i mušku košarku.

Povezana vest:  Domenek u memoarima okrivio Riberija

-Stadion smo napravili od sopstvenih sredstava, ništa nismo dobili od države. Ostalo je da napravimo reflektore za koje smo raspisali tender. Nadam se da ćemo za treće kolo u Evropi imati reflektore. Naše ambicije su da uđemo u ligu, ali uspeh je i što smo postali deo evropske fudbalske porodice – rekao je Marković.

Gradonačelnik Jagodine je pozvao fudbalere da ostanu da žive u ovom gradu i dodao da će pomoći pri zaposlenju njihovih žena. Marković je rekao da će, kao nagradu za postignuti uspeh, fudbaleri dobiti sedmodnevno letovanje sa suprugama ili devojkama u hotelu sa pet zvezdica blizu letovališta Paralija i grada Katerini u Grčkoj. Prvi čovek Jagodine je ispričao anegdotu kako mu je na jednom skupu, pre mesec dana u Beogradu predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini rekao da se kladio na Jagodinu i izgubio.

Povezana vest:  Stanojević: Partizan neće trpeti zbog mene!

-Kada smo igrali sa Vojvodinom, Platini me je pitao šta da radim, a ja sam mu rekao da se kladi na Jagodinu, a ako ne dobije tada dobiće neki drugi put – kazao je Marković.

Fudbaleri Jagodine poklonili su gradonačelniku fudbalsku loptu sa potpisima igrača. Jagodina je u poslednjem kolu Super lige Srbije 20. maja pobedom protiv Novog Pazara osvojila četvrto mesto na tabeli koje vodi u prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa.