neymar_2011

Nejmar: Doneću zlato iz Londona

 

Fudbaler Santosa I reprezentacije Brazila Nejmar ocenio je danas da će njegov tim osvojiti zlato na Olimpijskim igrama u Londonu.

-Već sam rekao predsedniku (Fudbalske federacije Brazila Žozeu Mariji Marinu) da ću doneti zlatnu medalju u Brazil – rekao je Nejmar.

Brazilci su pet puta bili šampioni sveta u fudbalu, ali im nedostaje najsjajnije odličje sa OI. Oni su osvojili srebro na Igrama 1984. i 1988. kao i bronzu 1996. i na prošlim Igrama u Pekingu. Nejmar, koji ima 20 godina, postao je zvezda u svojoj zemlji predvodeći Santos do najvećih klupskih uspeha još od vremena Pelea.

Povezana vest:  Blekburn pokvario rođendan ser Aleksu Fergusonu

On je sa Santosom osvojio tri titule šampionatu Sao Paula, jedantrofej Kopa Libertadores i Kup Brazila, a za klub je do sada postigao  108 golova, što je najbolji učinak još od vremena Pelea. Mladi napadač atraktivnom i efikasnom igrom privukao je pažnju svetskih medija i stekao veliki broj poklonika u svojoj zemlji. On tvrdi da je za to najzaslužniji poseban odnos prema igri koji gaji.

Povezana vest:  Nemanja Rnić: Svaka čast navijačima

-Otac me je uvek učio da treba imati poseban odnos sa loptom. Ona je kao ljubomorna žena. Ako je ne tretiraš lepo i ne daš joj ljubavi, povrediće te. Moraš joj se posvetiti da bi ti pomogla – kazao je Nejmar.

On će sa ostalim brazilskim reprezentativcima početi nastup na OI 26. jula protiv Egipta, a u Grupi C su još Belorusija i Novi Zeland. Nejmar ceni protivnikre, ali veruje se da će njegov tim ostvariti dobre rezultate i na kraju trijumfovati.

Povezana vest:  Stojanović: Važno je da smo prošli

-Ne znam puno o našim protivnicima, ali vrlo ih poštujem jer su dospeli na Olimpijske igre – kazao je napadač Brazila.

Finale olimpijskog turnira igraće se 11. avgusta na Vembliju.