zeljko_joksimovic

EUROSONG 2012

Joksimović sutra otvara drugo polufinale Evrosonga

 

Drugo polufinale 57. takmičenja za „Pesmu Evrovizije“ biće održano sutra u Kristalnoj dvorani u Bakuu (Azerbejdžan), a pod rednim brojm jedan nastupiće srpski predstavnik Željko Joksimović sa „Ad hok orkestrom“. Joksimović će otvoriti sutrašnje takmičenje svojom kompozicijom „Nije ljubav stvar“, za koju su tekst napisali Marina Tucaković i Miloš Roganović, a pratiće ga muzičari Ksenija Milošević, Olga Vulović, Miloš Nikolić, Dušan Alagić i Dragan Krstić.

Povezana vest:  Whitesnake zvanično potvrdili nastup na ovogodišnjoj Gitarijadi

Joksimović, koji drugi put učestvuje na Evrosongu kao izvođač i četvrti put kao kompozitor, prethodnih sedmica privukao je veliku pažnju medija i evrovizijskih fanova i od početka važi za jednog od favorita. U drugom polufinalu učestvuju i predstavnici Makedonije, Holandije, Malte, Belorusije, Portugala, Ukrajine, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Švedske, Gruzije, Turske, Estonije, Slovačke, Norveške, Bosne i Hercegovine i Litvanije.

Povezana vest:  Prezentacija Gitarijade u Beču

Deset najboljih, glasovim publike i žirija iz zemalja učesnica drugog polufinala i direktnih finalista – Velike Britanije, Francuske i Nemačke, plasiraće se u finale, 26. maja.

Ove godine je vraćeno ranije pravilo po kojem će publika moći da glasa tek nakon svih odslušanih kompozicija i odgledanih nastupa tokom svake pojedinačne večeri programa.

U finalu su već predstavnici Rumunije, Moldavije, Islanda, Mađarske, Danske, Albanije, Kipra, Grcke, Rusije i Irske, izabrani u prvom polufinalu, kao i direktni finalisti, zemlje takozvane „velike petorke“ – Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Italija i Španija i domaćin Azerbejdžan. Sve tri večeri 57. „Pesme Evrovizije“ direktno prenosi Radio-televizija Srbije.

Povezana vest:  Kompletiran program novosadskog Pozitivnog koncerta, ulaznice u prodaji