novak_djokovic_kina_slavlje_1

Ðoković i Uniklo potpisali petogodišnji ugovor o saradnji

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðokovic potpisao je danas u Parizu petogodišnji sponzorski ugovor sa jednim od najprestiznijih svetskih brendova – japanskim proizvođačem sportske odece i opreme Uniklo. Prema ugovor Ðoković će odeću ove kompanije nositi na terenu i van njega, a Uniklo će kreirati posebnu liniju sportske odeće, čiji je promoter biti svetski teniser broj 1.

Povezana vest:  Željko Krajan ostaje selektor hrvatskih tenisera

Finanijski detalji ugovora nisu saopšteni, ali, prema saznanjima pojedinih svetskih medija u ugovoru ne postoji mogućnost otkupa.

-Vreme je da krenemo dalje – rekao je kratko Ðoković na promociji i otkrio da će i dalje igrati u „Adidas“ patikama.

Ðoković je saradnju sa prethodnim sponzorom kompanijom Serđo Takini završio pre dva dana na turniru u Rimu, a opremu sa logom kompanije Uniklo počće da nosi već od predstojećeg Rolan Garosa. Uniklo, cerka-firma Fast Retailing Co. je najjači brend u Japanu kao i poslovni gigant na globalnom nivou, ciju su opremu nosili japanski atletičari na Olimpijskim igrama 1988, 2002 i 2004. Godine Oni imaju 92 prodavnice u Tokiju i 840 širom Japana, kao i 200 prodavnica u svetu.sNajekskluzivnija je ona na Petoj aveniji u Njujorku, koja se prostire na više od 8.000 kvadratnih metara.

Povezana vest:  DAVIS CUP FINALE 2010,Počinje prodaja karata za meč Srbija – Francuska

Njihovi najveci konkurenti su H&M i Zara, sto je dokaz da se firma okrenula proizvodnji kežual odece, a da je i istovremeno posvećena proizvodnji kvalitetne sportske opreme i inovacijama u tehnologiji i tekstilnoj industriji.