Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas pobedio Fakunda Bagnisa iz Argentine u tri seta – 6:3, 6:0, 6:3.

Peti teniser sveta i devetostruki šampion Rolan Garosa je do pobede nad Argentincem, trenutno 99. igračem na ATP listi, stigao posle sat i 46 minuta igre.

Nadalu je ovo bila 200. pobeda na grend slem turnirima i tako je postao tek osmi teniser u istoriji kojem je to pošlo za rukom.

Povezana vest:  Princ Vilijam uručuje nagradu Novaku Đokoviću

-Mislim da ove godine igram bolje nego prošle – rekao je Nadal posle meča.

Nadal je prošle godine izgubio u četvrtfinalu turnira u Parizu od Novaka Đokovića, koji je prekinuo seriju Španca od 39 pobeda na Rolan Garosu.

Nekada najbolji teniser sveta je ove godine u boljoj formi, osvojio je titule u Monte Karlu i Barseloni.

-Bio sam u mogućnosti da igram neke zaista dobre mečeve protiv najboljih na svetu. Veoma sam srećan što ponovo mogu da budem konkurentan – naveo je Nadal.

Povezana vest:  Đoković rutinski pobedio Kolšrajbera

Kada je reč o današnjem meču, Bagnis je duel počeo brejkom, iznenadio je Nadala, ali je Španac vrlo brzo uzvratio istom merom. Prvo je oduzeo servis protivniku u četvrtom, a potom i u šestom gemu, što je bilo dovoljno za prednost od 1:0 u setovima.

U drugom setu je na terenu bio samo jedan teniser, pošto Nadal Bagnisu nije prepustio niti jedan gem.

Povezana vest:  Šmidlova na tronu Belgrade Ladies Opena 2021.

Nadal je u trećem setu, uz dva brejka, poveo sa 5:1, Bagnis je potom vezao dva gema i smanjio rezultat, ali je to bilo sve što je uspeo da uradi.

Nadal će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz meča u kom se sastaju domaći teniser Nikola Mau i Španac Marsel Granoljes.