Jugoslovensko sportsko društvo Partizan uvelo je danas prinudnu upravu u svoj fudbalski klub i odredilo radnu grupu koja će upravljati crno-belima do izbora novog rukovodstva, potvrdio je danas agenciji Beta predsednik Sportskog društva Milorad Vučelić.

-Posle skandaloznih i šokantnih dešavanja na skupštini kluba i opšteg zgražavanja javnosti, danas je održan sastanak Sportskog društva na kojem je jednoglasno uvedena prinudna uprava i odredjena radna grupa koja će privremeno upravljati klubom – rekao je Vučelić Beti medijima.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica osmog kola i tabela

Skupština Partizana nije u utorak završena zbog opšte svadje i prepucavanja delegata, tako da je prekinuta pre no što je i utvrdjen dnevni red.

Privremeni organ koji će do daljeg upravljati Partizanom čine Milorad Vučelić, zatim nekadašnji potpredsednik i sada član Skupštine kluba Mile Jovičić, kao i član Upravnog odbora Sportskog društva, general Radivoje Radinović. Radna grupa bi trebalo da stvori uslove za održavanje normalne izborne skupštine.

Povezana vest:  Marković: Možemo da pobede na Kipru

-Cilj i smisao ovih mera je da se otklone sve nedoumice i da se razgovara sa svim relevantnim faktorima i da se stvore normalni uslovi za rad, kako dolikuje Partizanu. Radna grupa će potom o tome obavestiti Upravni odbor i na osnovu toga će biti raspisana nova sednica Skupštine. Rok za to je šest meseci – rekao je Vučelić.

Povezana vest:  Čeh: Možemo da izbacimo Barselonu

Sportski deo Partizana trebalo bi, medjutim, normalno da funkcioniše do tada.

-Rok je šest meseci, ali mi, naravno, nećemo čekati tih šest meseci. Odmah počinjemo da radimo i čim se steknu uslovi, predložićemo novi termin. U medjuvremenu treba da se normalno funkcioniše i da se ne zastaje u pripremama za takmičenje – rekao je Vučelić.