Chelsea_slavlje

Posle osvojene Lige šampiona iz Čelzija odlaze mnogi igrači

 

Pošto su fudbaleri londonskog Čelzija prošle subote ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba, osvajanjem titule prvaka Evrope u Ligi šampiona uslediće, verovatno, odlazak igrača sa Stamford Bridža. Sve je počelo sa najavama Didiera Drogbe da više neće nositi plavi dres, i da odlazi na Daleki istok, u kineski Šangai Šenhu.

Povezana vest:  Juventus bez Vučinića do kraja godine

Oko odlazaka, engleski mediji najavljuju, s velikom sigurnošću, odlazak Salomona Kaloua isto iz Obale slonovače, kao i portugalskog bočnog igrača Žozea Bosingve. Inače, obojica su od početka igrali finale protiv Bajerna prošle subote.

Kaloua je na Stamford Bridž doveo Žoze Murinjo, sada već daleke 2006. godine iz Fejenoorda, dok je Bosingva došao posle Evropskog prvenstva u Portugalu 2008. godine, a za to je zaslužan bio Luiz Felipe Skolari, koji je pre trenerske dužnosti u Čelziju radio kao portugalski selektor.

Povezana vest:  Runi ražočaran zbog povrede

Ni tu nije kraj popisa onih koji su verovatno odigrali poslednju sezonu u Čelziju. Za odlazak iz kluba se još spominju Mihael Esien, Florent Maluda i Paulo Fereira.

-Definitivno će Čelzi tokom leta dobiti mnogo novih lica – izjavio je Ron Gourlaj, izvršni direktor novog evropskog prvaka.