nikola_stevanovic_i_cupa_civil

Nikola Stevanović: Želim pojas svetskog šampiona u IBF!

 

Par dana posle odbranjenog pojasa Interkontinentalnog šampiona u IBF verziji Nikola Veliki Stevanović proslavio je rođendan sa prijateljima i sada sledi par dana pauze pa nastavak treninga jer je Džoniju cilj pojas prvaka sveta.

Podsećanja radi Nikola Stevanović pobedio je, u meču decenije u Srbiji, Ayouba Nefzija na poene, posle paklenih 12 rundi. Jeste škripalo u organizaciji u Hali sportova u Novom Beogradu, bilo je grešaka ali je borba dvojice titana među konopcima zasenila sve negativno. Nikola se ponovo uzdigao, poput Feniksa nad protivnikom a, mora da se ponovi, ovo je bio jedan od najboljih mečeva na prostoru Srbije i eks Jugoslavije u minulih 10 godina, ako ne i duže.

Povezana vest:  Mlađi Kličko protiv Čisore 11. decembra

Šta je sledeće?

-Sada sledi mali odmor, pauza od mesec dana i za to vreme ću biti u teretani i na bazenu da održim kontinuitet rada smanjenim intezitetom – prve su reči Nikole Stevanovića.

Titula Interkontinentalnog prvaka je još uvek u vašim rukama. Da lip planirate da je ostvaite i napadnete svetski pojas?

-Još uvek ću držati ovu titulu. Ali čim potpišem za meč za prvaka sveta ovu titulu ću prepustiti. Ovo mi je treća odbrana Interkontinentalnog šampiona a od nje je jača samo svetska titula u IBF.

Povezana vest:  Aleksander i Kotelnik ugovorili borbu

Kako je pre ovog meča najavljivano kada Nikola Stevanović krene u napad na svetski pojas i Interkontinentalnu titulu odloži sa strane za nju bi trebalo da se bori njegov brat Stefan Stevanović.

Da li će meč za svetskog prvaka biti u Beogradu ili nege preko granice?

-Želeo bih da boksujem u Beogradu ali ne biram. San mi je da boksujem i pobedim, postanem prvak sveta u IBF verziji. A možda napadnem pojas i u nekoj drugoj verziji, zašto da ne!

Nikola Stevanović se posle meča zahvalio na podršci svim vernim navijačima.

-Zahvalio bih se Miroslavu Čoliću , kondicionom treneru, Ljubiši Ignjatoviću popularnom ČUPI koji mi je trener, porodici i prijateljima na podršci kako za ovaj tako i za sve mečeve koje sam boksovao. Velikom prijatelju ali i bokserskom radniku koji mi pomaže od kako sam ušao u profi boks Velizaru Đeriću. Njemu dugujem veliku zahvalnost jer da njega nije bilo veliki broj mečeva ne bih ni boksovao a samim tim ne bih stigao ovde gde sam – rekao je na kraju Stevanović.

Povezana vest:  BOROVČANIN – SEMERDŽIJEV, 11. JUN BANJA LUKA, Semerdžijev završava pripreme u Sofiji!

Na redu je manja pauza za ljubitelje boksa u Srbiji ali se u kampu ČIP uveliko radi i bokseri, predvođeni Nikolom Stevanovićem nastavljaju naporno da treniraju za nove uspehe u magičnom četvorouglu.