pep_gvardiola

Gvardiola: Bolji oproštaj nisam mogao da zamislim

 

Trener Barselone Pep Gvardiola izjavio je nakon osvajanja Kupa kralja da nije mogao da zamisli lepši rastanak od kluba, sa kojim je za četiri godine osvojio 14 trofeja.

-Kraj nije mogao biti lepši od ovoga. Odlazim srećan, sa velikim zadovoljstvom, jer iza sebe ostavljam budućnost kluba. Osvojiti 14 titula za četiri sezone je neverovatan uspeh. Napredovali smo iz godinu u godinu, a ma koliko to zvučalo čudno, mislim da smo u taktičkom smislu ovu poslednju sezonu odradili najbolje od svih – rekao je Gvardiola posle trijumfa u finalu Kupa kralja u kojem je Barselona sa 3:0 pobedila Atletiko Bilbao.

Povezana vest:  Mediji: Ljajić odbio ponudu Torina

On je dodao da veruje da će ljudima ostati u lepom sećanju i da će jednog dana govoriti kako je Barselona igrala fudbal za uživanje. Trofejni trener nije propustio da još jednom istakne koliko je ponosan što je imao priliku da sarađuje sa Lionelom Mesijem.

-Ne postoje reči da opišem njegovu genijalnost. Mesi me je naučio da budemo još jači. Bez njega bismo osvajali trofeje, ali sigurno ne 14 od mogućih 19 – rekao je Gvardiola.

Povezana vest:  Španski treneri se žale jer Zidan radi bez licence

Ekipu sa Nou Kampa od naredne sezone predvodiće Gvardiolin doskorašnji pomoćnik Tito Viljanova.