zoran_terzic_kzn_m_1

Zoran Terzić: Nadam se plasmanu na OI

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da je najvažnija pobeda protiv Perua (3:1) i da se nada da izgubljeni set neće pokvariti planove nacionalnog tima za plasman na Olimpijske igre.

-Očigledno je da su nam od starta utakmice misli bile usmerene ka sutrašnjem duelu protiv Japana, zato nismo odigrali sjajno. Da li zbog toga ili ranog termina, devojke nisu bilie skoncentrisane 100 odsto. Pobeda je važna i nadam se da izgubljeni set neće predstavljati problem – rekao je posle meča Terzić.

Povezana vest:  SENIORKE – KUP CEV 2013. – FINALE, Fenerbahče i Mušina u finalu

Najbolje srpske odbojkašice sutra od 12 čsova igraju odlučujući meč protiv Japana za plasman na jedno od prva tri mesta, koja vode u London.

-Japanke su veoma požrtvovane u odbrani, moraćemo da budemo strpljivi i maksimalno agresivni, posebno u servisu i napadu ako želimo da im pariramo na željeni način. Nadam se da ćemo se plasirati na OI – dodao je Terzić.

Povezana vest:  VINER LIGA, Nova pobeda odbojkašica Zvezde

Srednji bloker Milena Rašić rekla je da je nacionalni tim zabeležio važnu pobedu protiv Perua i tako ostao u trci za odlazak na Olimpijske igre.

-U trećem setu je došlo do opuštanja i pada koncentracije, ali drago mi je da smo se vratile. Sutra nas protiv Japana očekuje definitivno najbitnija utakmica. Propustile smo dve šanse za odlazak na OI, nadam se da će sutra biti sve u redu – rekla je Rašić.

Povezana vest:  SENIORKE – KUP IZAZIVAČA 2013., Trijumf Kolubare u Gracu

Optimista pred duel sa Japanom je i Tijana Malešević.

-Odigrali smo meč sa dosta oscilacija, pala nam je koncentracija u trećem setu, ali najbitnija su tri boda. Protiv Japana će biti teško, igraju na svom terenu, pred domaćom publikom i punom dvoranom. Pobedili smo ih prošle godine na Svetskom kupu i sve nada polažemo u taj meč da dobijemo sa 3:1 ili 3:0 – zaključila je Malešević.