Sinisa_Mihajlovic_FSS_1

Srbija izgubila od Španije na debiju Mihajlovića

Fudbalska reprezentacija Srbije na debiju novog selektora Siniše Mihajlovića izgubila je u prijateljskom meču od aktuelnih evropskih i svetskih šampiona Španaca sa 2:0 (0:0). Utakmica je odigrana pred 15.625 gledalaca na AFG areni u Sent Galenu, a sudio je Siril Cimerman iz Švajcarske.

Strelci: Adrijan 64. i Santi Kazorla u 74. minutu iz penala.

Žuti kartoni: Domingez (Španija), Kolarov (Srbija).

Srbija: Kahriman, Ivanović, Subotić, D. Tošić, Basta, Kolarov, Ignjovski (od 65. Fejsa), Radovanović (od 56. Matić), Ðuričić (od 65. Janković), Ljajić (od 76. Z. Tošić) – Lekić (od 76. Ščepović)

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Čelsi eliminisao Barselonu i prošao u finale

Španija: Kasiljas, Huanfran, Albiol, Serhio Ramos (od 46. Domingez), Alba (od 65. Monrea), Chabi Alonso (od 46. Ečeberija), Sorijano, Navas, Santi Kazorla, Soldado (od 46. Adrijan), Negredo (od 46. David Silva)

Nova Srbija, sa novim selektorom Sinišom Mihajlovićem, upisala je očekivan poraza od evropskih i svetskih šampiona Španaca. Iako u ekipi Visentea Del Boske nije bilo asova Barselone, Čelsija i Bilbaoa (realno su na terenu bila samo petorica igrača koji će u Ukrajini i Poljskoj biti starteri) i takav tim znao je da kazni greške srpskog tima i zabeleži trijumf.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Rezultati današnjih utakmica Evropske lige

U prvom poluvremenu Srbija je bila veoma blizu vođstva, pošto je Dejan Lekić posle asistencije Aleksandra Kolarova u 36. minutu uspeo da savlada Iksera Kasiljasa. Ipak, za korak je bio u ofsajfdu, pa je ostalo 0:0.

U nastavku, prvi gol Španci su postigli posle školskog kontranapada, Kolarov je izveo korner i ostao visoko napred, lopta je stigla do Hezusa Navasa, a on majstorski asistirao Adrijanu za pogodak i 1:0. Desetak minuta kasnije Branislav Ivanović je srušio Adrijana, činilo se da kontakta nije bilo, ali je kasnije kapiten srpske reprezentacije, ipak, priznao da je penal bio čist. Santi Kazorla nije pogrešio i postavio je konačnih 2:0.

Povezana vest:  Ana Ivanović peta na kraju godine

Mihajlović je odmah mogao da vidi kako je odbrana bolji deo tima, da će napadača i golgetera do septembra i starta kvalifikacija za SP morati da potraži, što je puno veći problem, nego da izabere veziste, pošto su Aleksandar Ignjovski, Ivan Radovanović, kasnije i Nemanja Matić opravdali poverenje.

Bokovi na kojima su Kolarov i Dušan Basta nisu sporni. Naredni prijateljski meč Srbija igra 31. maja protiv Francuske u Remsu, a mini turneja završava se 5. juna u Stokholmu protiv Švedske.