spanija_honduras_slavlje

Španija sigurna protiv Južne Koreje, pobede Holandije i Švedske

 

Fudbalska reprezentacija Španije večeras je ubedljivo savladala Južnu Koreju sa 4:1 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Bernu. Azijska reprezentacija se dobro držala u prvom poluvremenu, ali je u nastavku meča evropski i svetski šampion pokazao sav svoj kvalitet.

„Furija“ je povela u 11. minutu preko Fernanda Toresa, a izjednačio je Kim dva minuta pre kraja poluvremena. Španci su do novog vođstva došli golom Chabija Alonsa iz penala u 52. minutu, a pobedu su potvrdili pogocima Santija Kazorle u 56. i Alvara Negreda u 80. minutu.

Povezana vest:  Nove optužbe za rasizam u Engleskoj

Izabranici Visentea del Boske su prošle nedelje u prethodnoj pripremnoj utakmici za prvenstvo Evrope, savladali Srbiju sa 2:0. Španija će na EP igrati u grupi sa Italijom, Hrvatskom i Republikom Irskom. Kontinentalni šampionat održaće se od 8. juna do 1. jula u Poljskoj i Ukrajini.

Fudbalske reprezentacije Holandije i Švedske zabeležile su večeras pobede u pripremnim utakmicama za prvenstvo Evrope. Holandija je u Roterdamu savladala selekciju Slovačke sa 2:0, a strelci su bili Kornel Salata u devetom (auto-gol) i Rafael van der Vart u 75. minutu.

Povezana vest:  Morinjo ne veruje u nove dolaske

„Lale“ će na EP igrati u grupi sa Nemačkom, Portugalom i Danskom. Uspešno veče imala je i selekcija Švedske koja je u Geteborgu pobedila Island sa 3:2. Strelci za „Tri krune“ bili su Zlatan Ibrahimović, Ola Toivonen i Kristijan Vilhelmson. Švedska će 5. juna odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Srbije na Rasunda u Stokholmu. Na EP selekcija Švedske igraće u grupi sa Engleskom, Francuskom i Ukrajinom.

Povezana vest:  Šakira i Pike su novi zvezdani par