Roy_Hodgson_2

Hodžson ponovo „zaobišao“ Ferdinanda

 

Predstavnik Rija Ferdinanda tvrdi da engleski selektor Roj Hodžson pokazuje nedostatak poštovanja prema fudbaleru Mančester Junajteda i da ga stalno ignoriše kada je u pitanju poziv u ekipu za evropsko prvenstvo. Hodžson je za samo nedelju dana ostao bez trojice standardnih igrača. Nakon što su zbog povreda otpali Geret Beri i Frenk Lampard, u subotu im se pridružio defanzivac Geri Kejhil zbog preloma vilice, a selektor „Gordog Albiona“ je umesto njega pozvao Martina Kelija iz Liverpula.

Povezana vest:  Džerard se povukao iz reprezentacije Engleske

Dvadesetdvogodišnji Keli debitovao je za reprezentaciju Engleske prošle nedelje na prijateljskoj utakmici protiv Norveške, dok je iskusni Ferdinand do sada oblačio nacionalni dres 81 put. Ferdinandov predstavnik Džejmi Morales kaže da je „tretman igrača koji je boje svoje zemlje branio na 81 utakmici u najmanju ruku sraman“.

-To je totalni nedostatak poštovanja i od Hodžsona i od Engleske fudbalske asocijacije – rekao je Morales.

Povezana vest:  Makron pohvalio Putina za odličnu organizaciju Mundijala

Hodžson je prošlog meseca demantovao da je Ferdinanda izostavio iz sastava od 23 igrača za prvenstvo Evrope zbog bojazni da ne bi mogao da igra sa Džonom Terijem. Teriju se sudi za navodno rasno zlostavljanje nad Ferdinandovim bratom Antonom, defanzivcem Kvins Park Rendžersa.