Panters-Angel-warriors

SPORTKLUB SUPERLIGA
Drama u Pančevu, Ratnici ipak ispadaju

Kretanje rezultata: 0:7 Đorđe Avramović pas 7 jardi ka Aleksandru Dašiću, Kolaković uspešan PAT. 0:14 Avramović pas 12 jardi ka Milošu Jevremoviću, Kolaković uspešan PAT. 7:14 Vojislav Milenković pas 13 jardi ka Milivoju Vojtehu, uspešan PAT. 7:21 Marko Čojbašić trčanje 4 jardi, uspešan PAT. 14:21 Stefan Dedić trčanje za 23 jarde, uspešan PAT. 21:21 Milenković pas 15 jardi ka Todoroviću, uspešan PAT. 29:21 Milenković pas 15 jardi ka Bratislavu Bošnjaku, Milenković pretvaranje za 2 poena. 29:27 Uroš Kolaković vraćanje intersepcije 60 jardi. 29:35 Mihailo Josović trčanje 50 jardi, Avramović na Živkovića za 2 poena. 35:35 Dedić trčanje 30 jardi. 42:35 Jovanović trčanje 15 jardi, uspešan PAT.

Povezana vest:  Bez Vitorovića na Evropskom prvenstvu

U poslednjem meču šestog kola Sportklub Superlige, u Pančevu je viđena jedna od najzanimljivijih utakmica ove sezone. Posle puno uzbuđenja i preokreta, domaći Panteri su ostali u borbi za plej of, od kojeg ih deli pobeda nad Plavim zmajevima u poslednjem kolu za dve sedmice.

Sa druge strane, neuspeh u ovom meču, označio je i kraj nadanja prošlogodišnjih polufinalista plej ofa, čačanskih Ratnika. Taj podatak, sam po sebi, govori o zanimljivosti takmičenja, jer su ove sezone nijanse odlučivale o ispadanju iz elitnog ranga, a kola su se slomila baš na timu iz grada na Moravi. Baš kao i protiv Pantera, Čačanima je nedostajalo samo malo u nekoliko mečeva ove sezone, u kojima su u samom finišu bili poraženi.

Povezana vest:  Prokletstvo Ahila, Alf propušta derbi

Rivali su se smenjivali u vođstvu. Prvo su poveli gosti, pa su tek krajem prvog poluvremena, u furioznoj drugoj deonici, Panteri uspeli da preuzmu vođstvo. Kada su Čačani ponovo pojačali i poveli sredinom treće deonice 35:29, činilo se da će uspeti da produže nadu u opstanak. Međutim, usledila su dva tačdauna Pantera krajem treće i početkom poslednje deonice, kojima su domaći zaslužili veliko slavlje.

Povezana vest:  ALS 2011: Završni turnir u Sremskoj Mitrovici

Pančevo Panthers – Čačak Angel Warriors 42:35 (0:14, 29:7, 6:14, 7:0)

Stadion: SC „Mladost“. Gledalaca: oko 300.