karolina_voznjacki

Voznijacki: Želim finale Danska – Poljska

 

Danska teniserka Karolina Voznijacki izjavila je danas da sa nestrpljenjem očekuje početak Evropskog prvenstva u fudbalu i da se nada finalu u kojem će igrati Danska i Poljska.

-Valjda je normalno što me zanima fudbal, pošto ga igra moj brat, a i otac se bavio ovim sportom. Čak sam ga i ja igrala kao devojčica. Odrasla sam gledajući fudbal i razvila sam strast prema ovom sportu – rekla je Voznijacki novinarima u Parizu, nakon eliminacije sa Rolan Garosa.

Voznijacki je rođena u Danskoj, ali su joj roditelji iz Poljske.

Povezana vest:  Zakarljuka poginuo u saobraćajnoj nesreći

-Ipak se više osećam Dankinjom, jer sam rođena i odrasla u toj zemlji. Danska ima veoma tešku grupu na EP, sa Holandijom, Portugalom i Nemačkom. Jedno je sigurno, neće biti dosadnih utakmica – navela je ona.

Otac ove teniserke, Pjotr igrao je fudbal za Odenze, dok je majka Ana bila rukometašica. Priznala je, ipak, da neće biti ravnodušna ni kada su u pitanju utakmice Poljske.

-Moji roditelji su rođeni u Poljskoj i naravno da ne želim da zaboravim na svoje poreklo. Dakle, imam dva tima za koja ću da navijam. Nadam se da će u finalu igrati Poljska i Danska – istakla je Voznijacki.

Povezana vest:  Benites nezadovoljan rezultatom protiv Lila

Poljska, jedan od domaćina EP, igraće u grupi sa Češkom, Rusijom i Grčkom.

-Generalno gledano, EP je sjajan događaj za Poljsku, očekuje se i dolazak velikog broja turista. Izgrađena je nova infrastruktura, tu su i novi stadioni. Cela zemlja će u budućnosti imati korist od toga – kazala je ona.

Voznijacki je rekla i da prati evropski klupski fudbal i da je veliki navijač Liverpula, a omiljeni igrači su joj Englez Stiven DŽerard i Brazilac Ronaldo.

Povezana vest:  UEFA za istoriju: Francuskinja Frapar sudi Liverpul - Čelsi

-Mnogo je razloga što navijam za Liverpul. Jedan od njih je i to što sam dosta turnira igrala u tom gradu. Upoznala sam se i sa istorijom kluba, a poznajem i dosta igrača – dodala je ona.

Voznijacki neće moći uživo da prati mečeve na EP, jer će se u to vreme spremati za Vimbldon.

-Ja neću, ali moja porodica će ići da gleda uživo fudbalski šampionat – zaključila je Voznijacki.