Sinisa_Mihajlovic_FSS_1

Siniša Mihajlović: Zadovoljan sam, u svakom slučaju

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je posle prijateljskog meča u Stokholmu da je zadovoljan, bez obzira što su njegovi izabranici pretrpeli treći poraz na mini turneji (2:1).

-Ne treba da podsećam da rezultat nije previše bitan, važno je da vidimo sve raspoložive igrače. Polako sve ide nabolje u funkciji priprema za kvalifikacije za svetsko prvenstvo 2014 – izjavio je Mihajlović i dodao da je iz današnje utakmice izvukao pozitivne utiske.

Povezana vest:  Venger poludeo zbog rasporeda utakmica

-Tu prvenstveno mislim na veliko zalaganje svih igrača i pravi pristup obavezama. To pokazuje da sve ide dobro, ne treba smetnuti s uma da se Šveđani spremaju za nastup na prvenstvu Evrope. Primili smo nesmotreno prvi gol, ali dobro, igrači su već i umorni, kraj je sezone i moram priznati da sam u svakom slučaju zadovoljan – kazao je Mihajlović, izrazivši zahvalnost nacionalnom savezu što je organizovao tri prijateljske utakmice sa vrhunskim reprezentacijama.

Povezana vest:  Ubijen fudbaler Anžija Gasan Magomedov

-Takođe imponuje i sportsko ponašanje naše ekipe. Ukoliko mi dajemo pozitivan primer, to će se odraziti i na navijače, što je danas bio slučaj. Bodrili su nas sjajno, nije bilo ispada i, korak po korak, sve ide nabolje – poručio je Mihajlović.

Kapiten na večerašnjem meču, Zoran Tošić, ocenio je da je u Stokholmu bilo „teško i iscrpljujuće“.

Povezana vest:  Toti: Roma će izgubiti od Lacija

-Mislim da smo odigrali sasvim dobro. Dok smo imali snage, uspešno smo parirali domaćinima, posebno u prvom polzuvremenu. Oni su spremniji od nas, što je normalno, jer ih čeka evropsko prvenstvo. Sve u svemu, napravili smo korak napred, ima dosta pozitivnih stvari i sa ohrabrenjem čekamo jesenje kvalifikacije – rekao je Tošić.