novak_djokovic_peskir

ROLAN GAROS 2012

Ðoković: Bio je ovo lud meč, našao sam energiju

 

Novak Ðoković je posle prave drame i pobede nad Francuzom Žoom-Vilfredom Congom rekao da je pronašao energiju u pravom trenutku za plasman u polufinale Rolan Garosa. Najbolji teniser sveta je „preživeo pakao“ u susretu sa Congom i bio na korak od eliminacije, ali je neviđenom upornošću izvukao poslednje atome snage za čudesan preokret i trijumf – 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (8:6), 6:1.

-Ovo je definitivno bio lud meč. Čestitam Congi, igrao je odlično, ali, na njegovu nesreću, pobednik može biti samo jedan. Ni sam ne znam kako sam se vratio i spasao četiri meč lopte. Nadam se da ste uživali – izjavio je Ðoković neposredno posle meča.

Povezana vest:  Nadal pobedio Vavrinku i osigurao plasman u polufinale

Srpski teniser je u prvom setu očitao Francuzu pravu lekciju i činilo se da će brzo završiti posao, međutim, Conga se uz podršku publike vratio u meč i veoma dobrom igrom zasluženo dobio naredna dva seta.

Bilo je neverovatno. Navijači su ga podržavali, počeo je da igra sjajno, veoma agresivno i u tim trenucima bilo je teško održati koncentraciju. Da je pobedio, ne bi bilo nezasluženo – ocenio je prvi reket sveta, dodajući da je sopstvenim neiznuđenim greškama doprineo velikoj drami.

Povezana vest:  Marej: Ne osećam se baš sjajno

-Ipak, izdržao sam ogroman pritisak i ostao sabran. Nisam želeo da se povučem i kada sam u pravom trenutku ponovo zaigrao agresivno stvari su polako došle na svoje mesto. Pronašao sam neophodnu energiju koju crpim od svog tima, porodice, devojke i prijatelja. Posle svega ovoga danas suvišno je bilo šta reći – kazao je Ðoković i dodao da ga u polufinalu očekuje takođe veliki meč protiv Rodžera Federera.

Povezana vest:  ATP suspendovao Kirjosa

-Imam dva dana za oporavak i odmor, a protiv Rodžera nadam se još jednom sjajnom duelu. Važno je da mu ne dozvolim da u početku nametne svoj ritam, naravno da ću jurišati na pobedu. To činim protiv svakog rivala – poručio je briljantni srpski teniser, koji je u današnjem četvrtfinalu još jednom potvrdio da ima pravo junačko srce.