janko_tipsarevic_LAATP LOS ANĐELES

Sem Kveri pobedio Janka Tipsarevića u polufinalu

 

Janko Tipsarević (Srbija) – Sem Kveri (SAD) 1:2 (7:6, 6:7,4:6)

 

Sem Kveri je posle 2:48 minuta i posle tri sjajna seta pobedio Janka Tipsarevića. Vodila se prava rovovska borba na terenu. Nije bilo respekta prema braniocu trofeja Semu Kveriju ali je Janko imao šansu koju nije iskoristio. Naime, u drugom setu Tipsarević je vodio sa 5:1 i 5:2 u taj brejku ali se Amerikanac nije dao.

Igrao je Tipsarević raznorsno, možda malo lošije nego juče kada je u četvrtfinalu pobedio Markosa Bagdatisa. Prvi servi Tipsa je dobio u taj brejku, čini se rutinski.

U drugom taj brejku, u drugom setu, Janko je vodio 5:1 a i 5:2 i imao servis. Posle odličnog servisa Kveri je uspeo da se vrati u poen koji je i zasluženo dobio a potom i osvojio i drugi poen na servis Janka (5:4). Potom je Kveri servirao i izjednačio na 5:5 a zatim i poveo sa 6:5 i zasluženo zaradio set loptu. Posle prve servis greške Kveri je ušao u ritam prebacivanja loptice i zaradio set.

Povezana vest:  Novak Đoković posetio decu u Školi prijateljstva na Tari

U trećem setu Janko je odmah na startu napravio brejk. Uprkos vođstvu u taj brejku Janko je skupio snage i odmah napravio brejk, prvi u meču. Na servis Janka Kveri je imao tri brejk lopte ali je uspeo, na kraju, da dođe do prednosti i vođstva od 2:0 u trećem setu.

Na terenima UCLA posle brejka Janka na terenu je Kveri tek pri rezultatu 3:2, na servis Tipsarevića skupio snage i vratio brejk prednosti. Već u narednom gemu Janko je vodio sa 0:40 ali je Amerikanac stigao do izjednačenja (40:40) a zatim i do osvajanja gema (3:4).

Povezana vest:  Marej: Imam samopouzdanja, ali Đoković je najbolji

Počelo je da ponestaje samopouzdanje i koncentracija a u tom trenutku Janko je poveo sa 15:40, pri rezultatu 4:4. Napao je Janko taj drugi servis ali je poslao loptu u mrežu naredni poen, koji je vodio Janka na brejk prednosti nije se ostvario jer je i tu loptu Janko poslao u mrežu a zatim je Kveri poveo za gem. Ipak, Tipsa je uspeo da izjednači ali je Kveri odmah, u narednom poenu, uspeo da ponovo povede. Ipak, kako je gem „uzimao minute“ Janko je zaradio i treću brejk loptu koju nije iskoristio. Imao je Janko četiri brejk lopte koje nije uspeo da iskoristi a na pauzu se otišlo sa rezultatom 5:4 za Amerikanca.

Povezana vest:  WTA LISTA, Ana i Jelena nazadovale, Bojana napredovala

Posle meč lopte koju je imao Janko prošlo je 71 minut i Kveri je stigao do meč lopte koju nije iskoristio i Janko je izjednačio (40:40). Posle dve duple servis greške Kveri je stigao i do druge meč lopte koju ovaj Amerikanac koristi.

Janko je porazom u polufinalu zaradio 90 ATP poena kao i 31.860 dolara. Na narednom izdanju ATP liste Janko bi mogao, sa ovim bodovima, da se popne za šest mesta, tačnije da stigne do 40. pozicije na ATP listi.