spanija_slavlje

EURO 2012
Španci optimisti, uprkos neigranju Vilje i Pujola
 
Aktuelni prvaci Evrope, Španci odbranu titule počeće derbi duelom sa Italijom u Gdanjsku, a iako oslabljeni neigranjem Davida Vilje, izabranici Visentea del Boskea veruju u uspeh.
-Vilja je veoma važan igrač za našu ekipu, radi se o opasnom golgeteru. Ipak, imamo mi i druge igrače koji mogu da tresu mreže – Davida Silvu, Andresa Injestu, Huana Matu i Hesusa Navasa. Oni će morati da nadoknade Viljine golove – kazao je španskim medijima igrač sredine terena Pedro Rodrigez.
On je kazao da ekipa ne oseća pritisak zbog toga što brani trofej.
-To nam je normalno u poslednjih nekoliko godina koliko dominiramo svetskim fudbalom. Favoriti smo i znamo kako se osvajaju titule – dodao je Pedro.
Pored Vilje, Špancima će na EP u Poljskoj i Ukrajini nedostajati i defanzivac Karlos Pujol, koji takođe ima problema sa povredom.
Ovi izostanci, međutim, prema mišljenju reprezentativca Italije Tijaga Mote, neće se osetiti u igri Španije.
-Sigurno neće biti slabiji, njihova ekipa je u dobroj formi i osvojili su sve trofeje u poslednje četiri godine. Imaju igrače koji mogu uspešno da zamene Vilju i Pujola. Važno je da pokažemo veliku želju i budemo borbeni od prvog minuta – naveo je Mota.
Na prošlom EP selekcija Španije je u četvrtfinalu eliminisala baš Italiju posle izvođenja penala.
Ipak, u poslednjem međusobnom duelu, Italija je prošle godine u prijateljskoj utakmici u Bariju savladala Španiju sa 2:1.
Duel prvog kola C grupe na EP između Španije i Italije igra se u nedelju od 18 sati u Gdanjsku.

 

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, U sredu 14 utakmica Kupa Srbije, odložena dva meča