Morten_Olsen_danska

EURO 2012 
Olsen: Nismo se uplašili Holandije
 
Selektor fudbalske reprezentacije Danske Morten Olsen rekao je večeras da se njegov tim nije uplašio Holandije i da je na pravi način uspeo da zaustavi „lale“.
-Znali smo kako Holanđani igraju i da su oni uvek dominantni na terenu. Ako se uplašite, oni to osete i onda obično igraju fantastično. Večeras smo odigrali baš onako kako je bilo potrebno da bi zaustavili Holandiju – rekao je Olsen novinarima u Harkovu.
Selekcije Danska je večeras golom Mihaela Krona-Delija u 24. minutu došla do prve pobede nad Holandijom u poslednjih 45 godina.
Danci su tokom najvećeg dela meča igrali izrazito defanzivno, a posebno se istakao golman Stefan Andersen.
-Primili smo gol iz jedine opasne akcije koju su Danci napravili na večerašnjoj utakmici. Stvarno sam ostao bez teksta, jer su ovi bodovi bili zaista važni – kazao je igrač sredine terena Holandije Mark van Bomel.
Nakon primljenog pogotka, „lale“ su napravile nekoliko dobrih prilika za gol, ali su Arjen Roben i Van Persi bili precizni.
-Barem pet stopostotnih šansi smo propustili, jednom čak pogodili i stativu. To je previše promašenih prilika – dodao je Van Bomel.
Selektor Holandije Bert van Marvijk izjavio je da su promašene šanse skupo koštale Holandiju.
-To je fudbal. Bili smo odlučni u nameri da dođemo do pobede. Smatram da smo bili bolji, ali da bi ostvarili rezultat, potrebno je postići gol – zaključio je Van Marvijk.

 

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa H: Nove pobede Arsenala i Šahtjora, porazi ostalih