hrvatska_slavlje

EURO 2012

Hrvatska pobedila Irsku sa 3:1

 

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je večeras u Poznanju selekciju Irske sa 3:1 (2:1), u prvom kolu C grupe prvenstva Evrope. Pred 39.550 gledalaca na Gradskom stadionu, sudio je Bjern Kujpers iz Holandije. Strelci: Mandžikić u 3, Jelavić u 43. i Given (autogol) u 48. za Hrvatsku, s Sent Ledžer u 19. minutu za Irsku.

Žuti kartoni: Modrić, Kranjčar (Hrvatska), Endrjus (Irska).

Hrvatska: Pletikosa, Srna, Chorluka, Šildenfeld, Strinić, Rakitić, (od 90+2 Dujmović), Vukojević, Modrić, Perišić (od 89. Eduardo), Mandžukić, Jelavić (od 72. Kranjčar).

Povezana vest:  Lance: Ronaldinjo i Flamengo usmeno pronašli dogovor

Irska: Given, O“Ši, Sent Ledžer, Dan, Vord, Mekgidi (od 54. Koks), Vilen, Endrjus, Daf, Kin (od 75. Long), Dojl (od 53. Voters).

Fudbaleri Hrvatske neočekivano lako su došli do sigurne i ubedljive pobede nad Ircima. Igrali su mnogo bolje i, što je najvažnije, efikasno, pa su zasluženo izborili priliku da se s pravom nadaju prolasku u drugu fazu takmičenja.

Povezana vest:  Napredak odneo sva tri boda iz Novog Sada

Hrvatski tim je delovao sasvim ubedljivo i diktirao tempo tokom celog susreta. Modrić je vukao konce na sredini terena i upošljavao vrlo motivisane saigrače, koji su neprekidno jurišali prema protivničkom golu.

Otvorena i napadačka igra isplatila se ekipi selektora Slavena Bilića, tako da sigurna pobeda nijednog trenutka nije dolazila u putanje, mogla je da bude i ubedljivija. Irci su razočarali, jer osim tradicionalne borbenosti ništa nisu pokazali. Tragičar susreta bio je nesigurni golman Šej Given, koji se okliznuo prilikom vodećeg pogotka odličnog Mandžukića, a treći je bio ustvari autogol, jer se lopta posle šuta istog igrača odbila od stative, pogodila irskog golmana u leđa i ušla u mrežu.

Povezana vest:  Mihajlo Ivanović: Ne opterećuju me price o smeni

Za klasu bolja Hrvatska u drugom kolu C grupe sastaje se sa Italijom, dok Irsku verovatno čeka novi poraz, jer igra protiv aktuelnog evropskog i svetskog prvaka Španije.