tomislav_karadzic__pazova

Tomislav Karadžić: Kaznićemo svakog ko je pogrešio

 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da je nedopustivo ponašanje pojedinih igrača mlade reprezentacije Srbije posle meča sa Engleskom u Kruševcu i da će uslediti adekvatne kazne, ali ne zato što to neko traži, već zato što svako ko je pogrešio mora da snosi posledice.
-Nedopustivo je ponašanje određenih članova naše ekipe. Mladost nije opravdanje za gre?ke igrača, a revolt zbog nečijeg nesportskog poteza ne sme i ne može da bude izgovor za pojedince iz Štaba koji su očigledno prekršili propise. Iako sam često na meti medija i javnosti kao očigledan simbol fudbala u Srbiji, ponavljam da nisam disciplinski sudija i neau da presuđujem ni ovom prilikom. Hitna i ispravna reakcija, bazirana na zakonskim osnovama, sigurno je pravi potez u ovom trenutku. Glave nećemo da sečemo samo zato što to neko traži, ali hoćemo da kaznimo svakog ko je pogrešio – rekao je Karadžić.
Prvi čovek srpskog fudbala iskoristio je priliku da još jednom uputi izvinjenje Englezima.
-Nažalost, neće nas biti na smotri najboljih osam mladih selekcija našeg kontinenta, što nam je bio primarni takmičarski cilj ove generacije. Englezima čestitam na plasmanu, nama ostaje žal za propu?tenim šansama. Koristim priliku da još jednom uputim izvinjenje svim ljubiteljima fudbala i delegaciji FA Engleske na doživljenim neprijatnostima. Kada govorim o incidentu, mislim na tuču u kojoj su učestvovali pojedini igrači i članovi stručnih štabova obe selekcije. Izvinjenje sam uputio u ime našeg Saveza koji je bio domaćin tom prilikom, a ne zbog činjenice da smatram da je greška samo naša.
On je dodao da u potpunosti podržava zahteve iznesene od strane predsednika Vlade Republike Srbije Ivice Dačića u domenu utvrđivanja prave istine i odgovornosti svih učesnika nemilih scena u Kruševcu i ministra omladine i sporta Alise Marić, po pitanju hitnog ponovnog formiranja Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja u sportu.
-Mnogi viđeni problemi nisu samo naši već su prateći milje savremenog fudbala, što nas, međutim, nikako ne oslobađa obaveze da ih eliminišemo iz sopstvene kuće – naveo je Karadžić.
Kada je u pitanju pritisak britanskih medija u cilju izricanja drakonskih kaznenih mera srpskom fudbalu, zbog, kako navode, „rasističkog ponašanja gledalaca u Kruševcu“.
-Srpski narod nikada nije bio, niti će biti rasistički. Naša istorija o tome svedoči, a ponasanje gledalaca kao reakcija na poraz i tuču aktera utakmice se ne sme poistovetiti sa jednim od najvećih zala modernog doba. Imamo veliko poverenje u nadležne organe i tela UEFA koji će sprovesti pokrenuti postupak. Oni će reći svoje, a naša disciplinska istraga je nezavisna i o donesenim odlukama ubrzo ćemo informisati javnost – zaključio je Karadžić.
Mlada reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u utorak u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a krajem meča došlo je do sukoba igrači i pojedinih članovi stručnih štabova dve selekcije.
Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.
Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

Povezana vest:  Le Talek: Navijači su zaslužili pobedu protiv Kelna